Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kitap ve Kültür Şöleni düzenliyor. Dernek  şölenin altıncısını Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve derneğin onur üyeliğini yapmış olan Ömer Güner adına düzenlediklerini açıkladı.  

Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldi.   Başkanı Nilgün Osmanağaoğlu burada yaptığı açıklamada, “ Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şubesi; bu konuda kendisine büyük bir sorumluluk düştüğüne karar vererek, Trabzon’da artık geleneksel hale dönüşen Kitap ve Kültür Şöleni düzenliyor. Bu yıl Zorlu Grand Otelde 28 Kasım Çarşamba – 02 Aralık Pazar günleri arasında 5 gün boyunca bu etkinliklerin altıncısıyla Trabzon kamuoyu önünde olacağız. İnanıyoruz ki bir toplum; sanatçısına, kültür insanlarına, gazeteci ve aydınlarına sahip çıktığı ve vefa gösterdiği sürece bir yerlere varabilir. Bu nedenle Kitap ve Kültür Şölenimizin altıncısını; 2009 yılında yaşamını yitiren, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Derneğimizin yıllarca onur üyeliğini yapmış olan Ömer Güner’e adadık. Güner, 50 yılı aşkın gazetecilik yaşamı boyunca Trabzon’a çok hizmetleri dokunmuş bir değerimizdir. Ömer Güner’i anlatabilmek, gelecek kuşaklara duyurabilmek adına, Ömer Güner Belgeseli gösterilecek ve söyleşileri düzenlenecektir.” Dedi. 

Çok Sayıda Yazar Geliyor

Osmanoğlu açıklmasında şölen ile ilgili bilgi verdi ve şunları kaydetti, “Trabzonluların beş gün boyunca bizi yalnız bırakmayacağını; özellikle gençleri söyleşi ve etkinliklerimize bekliyoruz. Siz değerli basın mensuplarının ve temsil ettiğiniz yayın organlarının bu büyük organizasyona destek vereceğinize inanıyoruz. Bu etkinlik hepimizin sahip çıkması gereken bir değer. 6. Kitap ve Kültür Şöleni etkinliğimize katılacak yazar ve sanatçılar program sırasına göre şöyledir. Karin Karakaşlı, Ekin Kadir Selçuk, İlhami Algör, B. Nihan Eren, Menekşe Toprak, Murat Menteş, Orhan Buralı,  Serkan Türk, Ömer Turan, Ayşe Keskin, Mehmet Fırat Pürselim, Apolas Lermi, Latife Tekin, Melike İnci, Gökçenur Ç, Seyyidhan Kömürcü, Mustafa Zeki Çıraklı, Mine Soysal, Gürsel Korat, Hakan Günday, Ercan Kesal, Tayfun Pirselimoğlu, Ayşe Akaltun, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Nazım Alpman, Aysel Çelikel, Mine SÖĞÜT, Ali Lidar, Fırat Caner, Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, Turhan Feyizoğlu, Kenan Sarıalioğlu, Yiğit Yavuz, Sezai Yazıcı, Mustafa Kemal Erdemol, Sinan Meydan, Kemal Hamamcıoğlu, Esengül Yavuz, Nilüfer Açıkalın ve Attila Aşut” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim