Güven masası kuruldu

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, polis merkezi amirliklerinin vatandaşların güvenlik hizmetleri kapsamında müracaat ettikleri ilk yer ve ilk temas noktası konumunda olduğu vurgulandı.

Vatandaşların talep, şikayet ve ihbarlarının etkin ve hızlı bir şekilde alınıp hem polis merkezi amirliklerindeki hem de polis merkezi amirliklerinin dışındaki iş ve işlemlerle ilgili bilgilendirme ve yönlendirmelerin yapılabilmesi, polis ile halk ilişkilerinin üst seviyelere taşınması ve daha iyi iletişim kurulması, vatandaşların gönül rahatlığıyla gidebileceği, güvenlikle ilgili kaliteli ve iyi hizmet alabileceği yerler haline getirmek amacıyla ilk etapta Taksim ve Çarşı Polis Merkezleri ile Akçaabat, Arsin, Çarşıbaşı, Of, Sürmene ve Tonya polis merkezi amirliklerinde, "Güven Masası" kurulduğu belirtildi.

Ülke genelinde başlatılan uygulamanın Trabzon genelinde de hayata geçirildiği bildirildi. 

Asayiş Uygulamaları

Trabzon'da, asayiş ve trafik uygulamalarında, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 hükümlü yakalandı, 22 araca toplam 6 bin 361 lira idari para cezası uygulandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "birden fazla kişiyle birlikte geceleyin yağma" suçundan kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan O.G, "çekle ilgili karşılıksızdır işlemine sebebiyet vermek" ve 12 ayrı suçtan hakkın da kesinleşmiş 6 yıl hapis cezası bulunan cezaevi firarisi S.K, "hırsızlık" suçundan kesinleşmiş 7 yıl hapis cezası bulunan cezaevi firarisi İ.F. yakalandı. 

Şahısların işlemleri Asayiş Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor. 

Öte yandan, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yönelik 15-19 Mart arasında yapılan denetimlerde, il genelinde 296 araç kontrol edildi, kural ihlali tespit edilen 22 araçtan 1'ine takograf kullanmamak, 10 sürücüye muayenesiz araç kullanmak, 3 sürücüye hız sınırını aşmak, 1 sürücüye yetki belgesi dışında taşıma ve 3 sürücüye ise diğer maddelerden işlem yapıldı.

Uygulamalarda toplam 22 araca, 6 bin 361 lira trafik idari para cezası uygulandığı bildirildi.

 Fuhuş Operasyonu

Trabzon'da düzenlenen fuhuş operasyonunda 9 kişi hakkında işlem yapıldı.
 
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen fuhuşla mücadele çalışmaları kapsamında, Çömlekçi Mahallesi Yalı Caddesi üzerinde yapılan denetim ve kontrollerde 9 kadın gözaltına alındı. 
Emniyet Müdürlüğüne getirilen kadınlar hakkında, Kabahatler Kanunu kapsamında idari işlem yapıldığı bildirildi.

 Hırsızlık Ve Dolandırıcılık Uygulamaları

Trabzon'da, bir mağazadan hırsızlık olayı gerçekleştiren Azeri uyruklu bir kişi yakalandı, bankadan çektiği krediyi telefon dolandırıcılarına göndermek üzere olan bir kişi ise önlendi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, güven timlerince yapılan çalışmalarda, bir mağazadan 3 bin lira çalınması olayıyla ilgili "iş yerinden hırsızlık ve kurumdan hırsızlık" suçundan aranan Azeri uyruklu kişi yakalandı. 
Ayrıca, bir vatandaşın, bankadan kredi olarak kullandığı 49 bin lirayı, telefon dolandırıcılarına göndermesi, yürütülen çalışma sonucu önlendi.

Araç Kiralama Şirketleri Denetlendi

Trabzon'da, araç kiralama firmalarına yapılan denetimlerde 1 iş yerine 7 bin 762 lira idari işlem uygulandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, il genelindeki araç kiralama şirketlerine yönelik 16 ekip ve 41 personelin katılımıyla uygulama gerçekleştirildiği belirtildi. 

Uygulama sonucunda, il merkezinde 107, ilçelerde 41 olmak üzere 148 araç kiralama firmasının denetlendiği belirtilen açıklamada, 1 iş yerine Kimlik Bildirme Kanunu'na muhalefetten 7 bin 762 lira idari işlem uygulandığı bildirildi. 

Kaçakçılık Operasyonları

Trabzon'da, uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında 3 bin 410 paket gümrük kaçağı sigara,1 tabanca ve 18 mermi, 2 gram kubar esrar ele geçirildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında farklı kargo firmalarındaki gönderilerde yapılan kontrollerde toplam 3 bin 410 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği belirtildi. 

Ayrıca, K.A. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada ise 1 tabanca ve bu tabancaya ait 18 mermi ve 2 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. 

"Uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan gözaltına alınan şahsın işlemleri, KOM Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor. 
 
Editör: TE Bilisim