"11 Ağustos 2017 tarihinde bazı medya organlarında Çamburnu Tabiat Parkına köşkler inşa edildiğine dair haberler yer almıştır. Söz konusu iddialara ilişkin olarak; Daha önce başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere aynı Bakanlığın Trabzon 12. Bölge Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili detaylı açıklamalar yapılmıştır. Bu ve buna benzer iddialar daha önce ilgili makamlarca defalarca tekzip edilmiştir. 

Habere konu olan yapılar 7 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen yangına maruz kalan alanların dışında olup, yangın sonrasında etkilenen alanlarda orman iyileştirme çalışmaları halen devam etmektedir. -Söz konusu iddiada köşk olarak nitelendirilen yapılar kır evleri ve mesire alanları olup, 29 Eylül 2015 tarihinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce onaylanan vaziyet planı çerçevesinde mevzuata uygun olarak ve halka açık hizmet vermek üzere inşa edilmektedir. Konu ile ilgili kamuoyunu yanıltmaya yönelik haberlere itibar edilmemesi hususu saygıyla duyurulur."

Çelik’in Teyze Acısı

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik’in teyzesi Zekiye Sağlam vefat etti.  Zekiye Sağlam'ın cenazesi dün Trabzon’un Tonya ilçesi Orta Mahalle'de kılınan öğle namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.  Merhumeye Allah’tan rahmet, acılı ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dileriz. 

Gedikli Uyardı

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aydın Gedikli,  Sosyal Güvenlik Kurumu ile  Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) arasında imzalanan protokole ilişkin bilgi verdi. İl Müdürü Aydın Gedikli yaptığı açıklamada önceden sigortalı ve hak sahiplerine yapılan geçici iş göremezlik ve emzirme ödenekleri, hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemelerinin her ayın 8’ i ile 14’ü arasında Ziraat Bankası aracılığı ile yapıldığını ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu ile PTT arasında yapılan protokol ile bu kapsamdaki ödemelerin 20 Temmuz 2017 tarihinden itibaren PTT işyerlerinden mesai saatleri içerisinde T.C Kimlik numarası üzerinden ödeme gününden itibaren 2 (iki) aylık sürede işgünü sınırlaması olmaksızın ödenmeye başladığını söyleyen İl Müdürü Aydın Gedikli, bu ödemelerden dolayı hak sahiplerinden herhangi bir komisyon ve masrafın da  alınmayacağını belirtti.   

İl Müdürü Aydın Gedikli öte yandan 01 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olarak bağlanan ilk gelir/aylık ve emekli ikramiyesi ödemelerinin sigortalıların tercihleri esas alınarak ödenmeye başladığını ifade etti. 

Gedikli, 5510 Sayılı Kanun ve diğer Kanunlar kapsamında ilk defa bağlanacak gelir/aylıklar ile emekli ikramiyelerinin; 01/08/2017 tarihinden itibaren sigortalıların tercih ettiği bankalar veya PTT şubelerine, herhangi bir banka tercihinde bulunmayanların ilk defa bağlanacak gelir/aylıkları ile emekli ikramiyelerinin ise T.C Ziraat Bankası şubelerine gönderileceğini söyledi.

Almanya’da Bayburtlu Aday 

Bayburt doğumlu vinç operatörü Yaşar Durmuş, Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Bağımsız aday Durmuş, 'Bir olacağız, biz olacağız, başaracağız ve buradaki tüm topluma kim olduğumuzu, ne olduğumuzu göstereceğiz' dedi.  

Köse Babasını Kaybetti

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Adnan Köse’nin babası olan Muhammet Köse’nin bir süreden beri rahatsız olduğu ifade edildi. Trabzon’da oğlunun evinde ikamet eden Köse burada yaşama gözlerini yumdu. Evli ve ikisi erkek sekiz kız çocuk babası olan Muhammet Köse Tonya Belediyesi’nden emekli olmuştu. Köse’nin cenazesi bugün Merkez Ulu Camii’nde, Cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Karşular Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığında toprağa verilecektir.

Yolcu Sayısı Arttı

DHMİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, temmuz ayında Trabzon Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiğinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24 artışla 418 bin 218 olduğu belirtildi. Dış hat yolcu trafiğinin ise yüzde 89 artışla 50 bin 155 olduğu ifade edilen açıklamada, toplamda ise yüzde 29 artışla 468 bin 373 olarak gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada, 2017 yılı temmuz ayında Trabzon Havalimanı'na iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiğinin yüzde 20 artışla 2 bin 695 olduğu bildirilerek, "Dış hatlar uçak trafiği yüzde 39 artışla 470, toplam uçak trafiği ise yüzde 23 artışla 3 bin 165'e ulaştı. Trabzon Havalimanı yük trafiği de toplamda yüzde 36 artışla 5 bin 228 ton olarak gerçekleşti." ifadeleri kullanıldı.  Açıklamada, bu yılın toplam 7 aylık rakamlara ilişkin şu bilgiler verildi: "Trabzon Havalimanı'ndan bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artışla 2 milyon 240 bin 60 yolcu hizmet aldı. Hizmet verilen toplam uçak trafiği yüzde 10 artışla 16 bin 81'e, yük trafiği ise yüzde 15 artışla 19 bin 181'e ulaştı."

Otopark Sorunu

Trabzon'un en büyük sorunlarından birisi olan otopark alanı eksikliği, vatandaşları kaldırımları, otobüs duraklarını ve daha birçok kamuya ait yerleri işgal etmeye sevk ederken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu sorunu caddeleri otopark gibi kullanan vatandaşlardan işgaliye parası alarak çözmeyi tercih etmişti. Bazı vatandaşlar Faroz balıkçı barınaklarına geçen alt geçiti kendilerine ait mini bir otoparka dönüştürmüş durumda. 

Yayalar ile bisiklet gibi hafif taşıtların kullanabileceği alandaki bu durum kazaya sebebiyet verebilecek şekilde tehlike saçıyor. Yayaların güvenlikli şekilde karşıya geçmeleri için inşa edilen yaya alt geçidinin otopark gibi kullanılması rahatsızlık yaratıyor. Araçları gören vatandaşlar şakayla karışık olarak "Park işgali için ya TRAPARK gelirse" demekten kendisini alamıyor.
 
Editör: TE Bilisim