Makamında açıklamalarda bulunan başkan Şenlikoğlu,Dereli ilçesinin adının tabelalarda “Yaylalar Diyarı” olduğuna vurgu yaparak yayla sezonunun öncesinde bir takım uyarılarda bulundu. Sözlerine ilk olarak bu yıl turizm ağırlıklı çalışacaklarından bahseden belediye başkanı Zeki Şenlikoğlu, “Karadeniz Bölgesi’nin coğrafi yapısı çok çetin olduğu için hizmetlerde aksamalar veya kaynak yetersizliği oluyor.Bu konuda da merkezi hükümetimizin, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hassas olduğunu biliyoruz. Fakat daha fazla kaynakla Karadeniz’deki illerimizin ilçelerimizin desteklenmesi bekliyoruz.
 
Altyapı çalışmalarını hemen hemen bitirdik. Eksik kalan mahallelerde imar alanı dışında kalan yerleri tamamlayacağız. Ama bu dönem daha çok turizm faaliyetleri, çevre projeleri ve sosyal projelere ağırlık vereceğiz. Ayrıca ilçe merkezimizdeki eksik kalan dış cephe giydirme ve görsel iyileştirme projeleri var, onlara kaldığımız yerden devam edeceğiz.”ifadelerine yer verdi.
 
Kurumlarla Beraber Temizlik Konusunda İrtibatlıyız
 
Yaylalara yerli yerli yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Şenlikoğlu,yaylaya toplum olarak sahip çıkılmasını,temiz bir şekilde korunması gerektiğini savundu.Şenlikoğlu şöyle devam etti:
 “Allah bu bölgenin güzelliğini vermiş ama geri kalan noktası da bizlere düşüyor. Bu nedir; koruma ve kirletmeme. Gelişigüzel ev yapmama, gelişi güzel çevre kirliliğine meydan açmama gibi vs. vs. Bize bazı görev ve sorumluluklar düşüyor. Bizde bu bağlamda burada ilçe kaymakamlığı  ile diğer kurumlarla beraber bu bölgelerin temizliğiyle ilgili irtibat halindeyiz. Bu konuda hem Valilik, hem de kaymakamımız duyarlı sağolsunlar. Temizlemek çözüm ama kirletmemek asıl çözüm. Temiz bırakmak daha büyük önem arzetmekte. Burada kurumlar temizliğini yapacaklar sahibi oldukları yerleri temiz taşıyacaklar.
 
Yaklaşan Bayram Mesajı
 
Bu konuda bu zamana kadar insanların hassas olduklarını görmedik. Bundan sonra Uzay çağı dediğimiz çağlarda insanlar hemen herşeyi biliyor. Teknoloji kullanmaya hakim olan halkımız bugün tüm imkanlara sahip olduğu için herşeyi biliyor. Mademki biliyoruz bilen insanlarız, o zaman daha çok korumalıyız. Sadece eleştirme veya tavsiyede bulunma değil, bizde üzerimize düşeni yapıp kirletmeme veya koruma altında gereğini yapmamız lazım. Son olarak şahsınızda bütün İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramı’nda bölgemizin yapı taşı olan, mozaiği olan halkımızın bayramını şimdiden tebrik ediyor,hayırlara vesile olmasını diliyorum.”şeklinde konuştu.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim