Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşe Trabzon protokolü tam kadro katıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Milletvekili aday adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Meydan Parkında son bulan yürüyüşün ardından burada ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, katılımcılara seslendi.  

Gümrükçüoğlu, “Peygamberlerini katleden İsrailliler Kudüs’e hiçbir zaman hakim olamayacaklarla BM’de hiçbir şekilde Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olmadığına dair alınan kararla ayakları titriyor. Biz Allah’ın vadedittiği şekilde onun dinine yardım edersek o bize yardım edecek” dedi.  

Filistin’de şehit düşenlerin isimlerini tek tek sayan Gümrükçüoğlu, “Bugün 18 Mayıs 2018’de çok önemli tarihi günü yaşıyoruz. ABD, İsrail güdümünde olarak Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak kendisi tarafından tanındığını ilan etti. BM’ye üye ülkelerin reddine rağmen, 70 yıldır devlet olmaya çalışan İsrail kendisi devlet mi başkenti olsun.  Kudüs bütün inanışların hür olduğu yerdir. Kudüs İslam Dünyasının ilk kıblesidir. Kudüs, İslam’ın idaresindeyken bütün dinlere hak ve hukuk tanıyan, hürriyet tanıyan, zulmün olmadığı, medeniyetin, barışın şehriydi” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim