Amaçlarının kişi ve kurumları yıpratmak olmadığını; halkın kendilerine verdiği muhalefet görevini yerine getirmek istediklerini belirten Çankaya’nın açıklamalarında şu hususlar öne çıktı:

“Daha önce seçilen yönetici erkin vaadleri arasında da olmasına rağmen Akçaabat’ta yapılan kentsel dönüşüm sayısı sıfır. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulan muhtarlar müdürlüğünün bütçesi sıfır. Oysa muhtarlar müdürlüğü direk muhtarlarla iletişim halinde olarak halkın sorunlarını başka bürokratik süreçlere sokmadan en kısa bir şekilde çözebilecek bir yapı. Akçaabat’ta muhtarların fiziki alanları çok eksiktir ve görevlerini layıkıyla ifa etmeleri hususunda belediyemiz imkan sağlayabilir. Kültür ve turizm kenti yapmak istediğimiz Akçaabat’ta geçtiğimiz yıl belediyemizce basılan toplam kitap sayısı sadece 1 verilen konferans sayısı 5. Bu faaliyetler oldukça eksik ve 2024 yılında geliştirilmesini beklemekteyiz. Sağlık alanında belediyemiz bünyesinde yer alan faaliyet maalesef gözükmemektedir. Vatandaşımıza büyük kolaylık getiren evde bakım hizmetleri daha da geliştirilmelidir.”

MECLİSTE İLGİNÇ ANLAR

Başkan Çalık, Yılmaz'a böyle seslendi: 'Dönde gül cemalini görelim' İstanbul - Beylikdüzü Belediyesi meclisi ilk toplantısını yaptı. Özel bir hastanenin yöneticisi Atilla Yılmaz doktor olduğundan sağlık konusuna değindi. Dünya sağlık örgütü verilerine göre Dünya'da yaşayan her 4 kişiden biri ömrünün bir döneminde mutlaka kansere yakalanıyor. Dolayısıyla hepimizin ailesinde kanser hastası mevcut. Bu durum sadece hastayı değil yakınlarını ailesini toplumu da ilgilendiriyor. Başkanıma söz verdiği için teşekkür ederim hepinizindin rica ederim kadınlarımızın meme kanserinden korunması için yılda bir defa ultrason yaptırmasını istiyorum. Erkek kardeşlerimizin de mutlaka prostat tahlili yapmalarını istiyorum. Ama iki cinsinde sigarayı bırakmasını öneriyorum" dedi. Bu arada Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık söze girerek, "şöyle bir kameraya dönünde sizin o güzel cemalinizi bizi ekranları başında izleyenler görsün" demesi dikkat çekti.

TANIŞ’TAN ZİYARET

Gümüşhane Merkez ArzularKabaköy belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, Gümüşhane belediye başkanı Vedat Soner Başer’i makamında ziyaret etti. Tanış, “ Hemşehrilerimizin teveccühü ile Gümüşhane Belediye Başkanlığına seçilen kıymetli dostum, ülküdaşım Vedat Soner Başer Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Misafirperverlikleri ve hoş sohbeti için kıymetli Başkanımıza teşekkür ederim. Rabbim çıktığı yolda yar ve yardımcısı olsun” dedi.

TÜRKMEN’DEN GEÇMİŞE YOLCULUK

İstanbul’un Üsküdar İlçesinde uzunca bir süre belediye başkanlığı yapan Hilmi Türkmen, aslen Şalpazarlıdır. Türkmen, bayramlarda mutlaka ata topraklarına gelir. Büyüklerini ve mezarları ziyaret eder. Bu bayramda geldi. Türkmen, İstanbul’a dönmeden geçmişe yolculuk yapmak istedi. Liseyi okuduğu Vakfıkebir ilçesine gitti. Geçmişte kaldığı tek göz oda evde anıları tazeledi. Türkmen, “İstanbul’a dönmeden önce, lise yıllarımın geçtiği Vakfıkebir’e geldim. Burası meşhur Vakfıkebir ekmeğini ilk yapan fırın. Aileden ayrı, tek göz bir öğrenci evinde kalırken, en büyük keyfimiz bu ekmekti. Kokusu da duygusu da aynı, o günlere götürdü bizi. Buradaki dostlara selam olsun” dedi.


Trabzon’da siyasette çok güzel hareketler

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde siyasetten eşine çok az rastlanır bir fotoğraf gözümüze ilişti. Fotoğrafın çekildiği yer  Akçaabat Belediyesi. Karedekiler AK Parti Trabzon il gençlik kolları başkanı Mahmut Çavuş, CHP Akçaabat ilçe başkanı Emre Şahin Köroğlu ve AK Parti Akçaabat ilçe kadın kolları başkanı Satu Şahin. Emre Şahin Köroğlu, Satu Şahin’e sarıldı. Gülerek sohbet ettiler. O anlar da bir fotoğraf ile ölümsüzleştirildi.

ARAS’TAN BAYRAM ZİYARETİ

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Ara, bayramı Trabzon’da geçirdi. Bayram dolayısı ile geldiği Trabzon’da lojistik sektörünün temsilcileri ile de bir araya gelen Aras, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili beyin jimnastiği yaptı. Aras, lojistik sektöründe faaliyet gösteren Abdullah Özer ile buluşarak sektörle alakalı değerlendirme yaptı.

OKAY’DAN ZİYARET

Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Sadettin Okay, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti. Genç’e yeni görevinde ‘Hayırlı olsun’ temennisinde bulunan Okay, başarı dileklerini iletti. Okay, “Trabzon’daki Bayburtlular olarak Ahmet Başkanımıza başarılar diliyoruz” dedi.

KELEŞ MAZBATASINI ALDI

Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar

Milliyetçi Hareket Partisinden Çarşıbaşı Belediye Başkanı seçilen Ahmet Keleş, mazbatasını aldı. Vakfıkebir Adliyesinden meclis üyeleri ile birlikte mazbatasını alan Keleş, belediyede göreve başladı. Keleş, “Mazbatamızı teslim aldık. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Rabbim utandırmasın” dedi. Çarşıbaşı Belediyesindeki mazbata ve devir teslimle ilgili geniş haber yarın TAKA Gazetesinde olacak.

ERDOĞAN’DAN VALİYE ZİYARET

Turizm Haftası dolayısı ile Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ziyaret etti. Vali Yıldırım’la kentin turizmi ile ilgili bir süre sohbet eden Erdoğan, turizm sezonu ile ilgili de kısa bir brifing sundu.

Editör: Ayşe Sancak