Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti

Yeni projenin kapsamında, 23 bin 463 metrekarelik alanda yeni iç hatlar terminal binası inşa edilecek ve mevcut terminal binası dış hatlar terminali olarak düzenlenecek. Projeye ilişkin 2 milyar liralık yapım maliyeti öngörülüyor ve ihalesinin bir an önce yapılacağı belirtildi.


Bakan Uraloğlu, Samsun'daki bir dizi programa katılmak üzere gittiği ziyaret sırasında Çarşamba Havalimanı Yeni Terminal Binası projesi hakkında brifing aldı ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bakan, bölgenin en önemli projelerinden biri olan bu çalışmanın, şehirlerin güvenli ve konforlu ulaşım ağını güçlendirerek insanların hayat standartlarını yükseltmeyi hedeflediğini vurguladı.


Çarşamba Havalimanı'nda daha önce yapılan revizyonları da hatırlatan Uraloğlu, mevcut iç hatlar giden yolcu salonunun kullanım alanının genişletildiğini ve 25 yıllık mekanik, elektrik ve elektronik sistemlerin tamamının yenilendiğini belirtti.
Samsun'un ekonomisinin sürekli büyüdüğünü ve hava yolu taşımacılığına olan ihtiyacın arttığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, Çarşamba Havalimanı'nın daha büyük değişikliklere ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Projeye ilişkin detayları paylaşan Bakan, yapılacak genişletme çalışmalarıyla birlikte apron sahasını genişleteceklerini, yeni güç merkezi binası ve otopark inşa edeceklerini belirtti.
Son olarak, projenin ihalesinin bir an önce yapılacağını ve Samsun'a ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Muhabir: AYTEKİN AKAY