En kısa zamanda da özgürlüğüne kavuşmayı temenni ettiğini ifade etmiş. Allah, tüm mahkumlara özgürlük nasip etsin.

SÜRMEN: HAYALİM’DE PİLOT OLMAK VARDI

Ak Parti Bilgi İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı Meryem Sürmen, tahtadan yapılmış bir sürü maketin arasından çıkardığı uçak maketini dikkat ile inceledikten sonra “hayalimde hep pilot olmak vardı, ancak siyasetçi oldum kader böyleymiş.” dedi.

SELİM ÇELENK BAŞLADI

Tabelaya Eklendi! Tabelaya Eklendi!

Düzköy Belediye Başkanlığına seçilen Selim Çelenk ayağının tozuyla işbaşı yaptı. Taşçılar, Gökçeler ve Aykut yolların betonlamasına Vatandaşlarla birlikte başlattılar.

“HUZUR GETİRSİN”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Ramazan Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı. Aktürk, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik gibi pek çok güzelliği içerisinde barındıran mübarek Ramazan ayını uğurlarken, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel günlerde başta anne ve babalarımız, eşimiz, akrabalarımız olmak üzere tüm dostlarımızı ve komşularımızı unutmayalım.

Sevinç ve kederlerini, varsa sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu hissettirelim. Kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizin ailelerini de asla ihmal etmeyelim.  Bu duygu ve düşüncelerle; sevginin, saygının, barış ve kardeşliğin yüreklerdeki coşkusunun arttığı bu mübarek Ramazan Bayramı’nın milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, yüce Türk Milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KOPMADILAR

Trabzon’da geçmişten kopmayan çocukluk arkadaşları örnek oluyor. Yaklaşık 40 yıldır birbirlerinden hiç kopmayan arkadaşlar, önceki akşam iftar yemeğinde buluştular. Geçmiş anıları yad ettiler. Akçaabat’ın Fındıklı Mahallesinde iş insanı Hasan Taflan’ın misafiri olarak bir araya gelen. Mehmet Kandaz, Atilla Kandaz ve Atakan Kandaz buluştular. Çocukluk anılarını konuştular.

KARA’DAN MESAJ

Ortahisar Belediyesi AK Parti grubu meclis üyesi, TTSO Meclis Üyesi Cevat Kara, Ramazan Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı. Kara, Trabzon halkı ve İslam aleminin Ramazan Bayramının Mübarek olmasını temenni ederek şu ifadelere yer verdi: “Manevi huzurla idrak ettiğimiz, bir bütünün parçası olduğumuzu anlamamıza vesile olan, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını, elimizdeki maddi zenginliği, dilimizdeki güzel söz ve dileği, gönlümüzdeki sevgiyi herkesle paylaşarak yaşayıp, Ramazan Bayramına ulaşmış bulunmaktayız.

Bayramlar mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdendir.  En değerli varlıklarını bu vatan için feda eden şehitlerimizin aileleri, hepimize emanet ve başımızın tacıdır. Bu duygu ve düşüncelerle;  Trabzonlu hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

“ARTIK BU SALDIRGANI DÜNYANIN BİR ŞEKİLDE DURDURMASI GEREKİYOR”

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Ergan mesajında bayramın Türk-İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek, Dünyada barış ve huzurun sağlanmasına da vesile olması temennisinde bulundu.   Ergan mesajında şu görüşlere yer verdi:  “Dünyada ve Türkiye’de hızlı gelişme ve değişimlerin olduğu bir süreci yaşıyoruz. Hiç şüphesiz Dünyadaki gelişmelerde en çok dikkati çeken Gazze’de İsrail’in soykırım derecesinde mazlumlara yaşattıklarıdır.  Kadın-çocuk demeden masum insanları asırlık yerinden yurdundan etmek için en ağır silahlarla sürdürülen katliamı İsrail bütün uyarılara rağmen yapmaktadır.  Müslümanlar için farz ibadetlerden biri olan orucun tutulduğu Ramazan’da bile insanlık dışı saldırılarını sürdüren İsrail, endişe ederiz ki bayramda bile bu katliama devam edecektir. Artık bu saldırganı dünyanın bir şekilde durdurması gerekiyor.

Aynı şekilde Gazze’deki katliam nedeniyle geri planda kalmış gibi görünse de Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşın da sona erdirilmesi için gerekenler yapılmalıdır. Güneyinde ve kuzeyinde yaşanan savaşlar arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin bu insanlık dışı saldırı ve çarpışmaların durdurulması için azami çaba sarf etmektedir.” Eyyüp Ergan ayrıca 31 Mart da yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinin büyük bir olgunluk ve huzur içerisinde geçmesinin Türk demokrasisi için övünç kaynağı olduğuna da vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı: “Birlik ve beraberliğin örnek bir şekilde sergilendiği seçimler sonucu göreve gelen yerel yöneticilerin aynı anlayışla hareket ederek görev yapacaklarına olan inancımız tamdır. Ülkemizde barış ve huzur içinde idrak ettiğimiz Ramazan’ın bayramını da hep birlikte el ele, gönül gönüle vererek yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bayramın Türk-İslam alemine hayırlar getirmesi dileğiyle, Dünyada barış ve huzurun sağlanmasına da vesile olmasını diliyorum.”

ŞENLİK DÜZENLENİYOR

Rize Valiliği himayelerinde Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve GSB Rize Gençlik Merkezlerinin katkılarıyla, üniversitelilere yönelik katılımın ücretsiz olduğu Bayram Şenliği etkinliği düzenlenecek. 11 Nisan 2024 Perşembe günü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sahil Spor Tesisleri'nde 14.00 – 17.30 saatleri arasında gerçekleşecek şenliğe üniversiteli tüm öğrenciler davet edildi. Sporun ve eğlencenin tadını çıkarmak isteyen üniversiteliler için tenis, tırmanış, basketbol ve voleybol gibi spor karşılaşmaları ile penaltı, potaya atış, bilek güreşi ve daha fazlasını içeren eğlenceli yarışmalar sonucunda bol ödüller üniversitelileri bekliyor.

Editör: Doğukan ÖZKURT