Gezi Teknesinde Yangın Çıktı, İtfaiye Müdahale Ediyor. Ordu'nun Ünye İlçesi'nde Tersanede Meydana Gelen Yangın Gezi Teknesinde Yangın Çıktı, İtfaiye Müdahale Ediyor. Ordu'nun Ünye İlçesi'nde Tersanede Meydana Gelen Yangın

Deniz, yaptığı açıklamada, "2024 yılı yaş çay alım fiyatı asgari 23 TL/kg olmalıdır. Rize Ziraat Odası 2024 yılı yaş çay alım fiyatının üretici için maliyetini 16.99 TL/kg olarak açıkladı. Bu rakama göre yaş çay üreticisi 1 kg çay toplamak için 16,99 TL harcama yapacak. Peki yaş çayı toplayıp satan kişi maliyetine satış yaparsa kazancı ne olacak? Böyle bir ticaret olur mu? Yaş çay üreticisi ne yiyecek ne içecek? Evine nasıl ekmek getirecek? Çocuklarını nasıl okutacak?" şeklindeki endişelerini dile getirdi.

Ayrıca, Rize Ziraat Odasının maliyet hesabını dikkate alarak çay üreticisinin geçimini sağlayacak bir fiyat belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Deniz, "Başka tür hesaplamalara girmeden ziraat odasının verisini dikkate aldığımızda çay üreticisinin geçinmesi ve yaşamını sürdürmesi için bu maliyet üzerine bir rakam koyup açıklanması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Son olarak, 2024 yılı enflasyon hedeflemesinin yüzde 30-42 aralığında olduğunu belirten Deniz, enflasyon karşısında çay üreticisinin mağdur edilmemesi için yaş çay alım fiyatının en az %35 oranında artırılması gerektiğini savundu ve çay üreticilerinin emeğinin karşılığının verilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Birol Sancak