Trabzon halkı ekonomi savaşını Taka Gazetesine değerlendirdi, önemli mesajlar verildi:
 
Türkiye’yi 15 Temmuz hain darbe girişimiyle bölemeyenler şimdide ekonomi üzerinden vatanımıza saldırıyor. Olayın çıkış sebebi ‘Papaz’ olarak gösterilmeye çalışılsa da asıl hedeflerinin vatanımız olduğu ortada. Dolar ve Euro tarihte görülmemiş bir hızla yükseldi, yükselmeye de devam ediyor.
 
ABD yasal olmayan yollarla Türkiye'den ithal edilen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergisi oranlarının iki katına çıkarılmasına yönelik kararı tüm dünyadan tepki aldı. Resmen ekonomik savaş halinde olan ülkemiz bu savaştan zaferle çıkmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bizde Taka Gazetesi olarak sokağa indik Trabzon halkının bu konudaki görüşlerini aldık.
İşte o röportajlar;
 
Düşman Bile Mert Olmalı
 
HASAN USLU: Dünyada dolar çok büyük bir baş belası. Nedeni tek para birimi gibi görünmesi tüm ülkeler köleymiş görünüyor. Bu zinciri yıkamanın yolunu araştırmamız gerekiyor. Bunun bir Siyonizm oyunu olduğunu bütün dünya biliyor.

Bu Yahudi’nin oyununu bozmak için kendi kurallarımızı koymamız gerekiyordu. Aynı masaya oturduğunuz insan arkanızdan kuyunuzu kazmaya çalışıyor. Düşman bile mert olmalı. Devletten yana olmak durumundayız. Birlik olunduğunda her belanın üstesinden gelinir.
 
Suni Bir Yükseliş
 
SAVAŞ AYGÜN: Bence suni bir yükseliş, düşecek eski haline gelecek. Dik durulması güzel ülkemizin arkasındayız. İlerleyen günlerde olumlu şeyler olacağı düşüncesindeyim.

Üstesinden Geliriz
 
LÜTFÜ ÖZEN: Doların yükselişi ile ilgili sadece şunu söyleyeceğim devletimizin arkasındayız. Yapılan açıklamalar ve uyguladığımız politikanın arkasındayız. Ülkemiz güçlü bir ülke. Bu tür kirli oyunların üstesinden geliriz.
 
Trump’un Sonu Olur
 
ALİ BAYCAN: Dolara bir yatırım yapmadım, Türk parası kullanıyorum. Ülkemizin bu haklı yolculukta arkasındayım uygulanan politikaları beğeniyorum. Trump’un yasal olmayan kararları herkes tarafından tepki çekiyor. Sonu yakında gelir.
 
İzlenilen Yol Düşündürüyor
 
YUSUF NUROĞLU: Gidişat kötü hükümetin izlediği yol bizi düşündürüyor. İzleyip göreceğiz. Kriz kapıda şu an ne olacağı hakkında kimsenin ortak tutunduğu bir yer yok. Hükümetten içimizi rahatlaması adına kafa karışıklığını önlemesi için bir açıklama bekliyoruz.
 
Aldığımız Her Ürün Dolar Endeksli
 
İSMAİL AYDIN: Dolar bizi baya etkiledi aldığımız her ürün dolar endeksli olduğu için en ufak bir şey fermuar bile alsak bunu dolara endeksliyorlar. Müşteriye satarken sıkıntı yaşıyoruz karımız kalmadı. Evet hükümetin arkasındayız ama dış güçlerin müdahalesi de zorluyor. Bugünleri de atlatacağız.
 
Her Şey İyi Olacak
 
ENGİN YILMAZ: Dolar piyasa genelinde sıkıntılar yaşatmaya başladı, biraz zorlanacak gibiyiz. Ümidimiz düşmesinden yana her şeyin iyi olacağını düşünüyorum.
 
Komşuluk İlişkileri Güçlenmeli
 
HAYRİ MERAL: Doların çıkışı halkı çok fazla etkiledi. Ben kendi açımdan baktığımda üç ay önce 2,5 liraya aldığım ipliği şu an 6 liraya alıyorum. Ülke olarak düşünürsek bu biraz komşuluk ilişkileri gibi otun ocağın yok kafa tutuyorsun.
 
Zararımı Kimse Karşılayamaz
 
MUSTAFA ÇİNEL: Bir ay önce dört küsüre bozduğum dolar şu an yedi lira. 52 bin dolar bozdum şu an nerden baksam 150 bin zararım var bu zararı kimse karşılayamaz.
 
Ülkemizin Arkasındayız
 
ALİ ÇALIK: Dünyada ki Amerika da ki para babalarının ülkemize oynadığı bir oyun. Biz ülkemiz için can verirken onlar para için can verenlerdir. Ülkemizin arkasındayız. Bu aziz millet nelerin üstesinden gelmedi bununda üzerinden geleceğiz.
 
Bizim Milli Üretimimiz Nerde
 
ÖZCAN CİVELEK: 1992 Erbakan ve Tansu Çillerin o zamanki ekonomiyi canlandırma bazında sayın rahmetli Erbakan’ın yastığın altından paraları çıkartın paranın rengi önemli değil derken bizi batıl kapitalist sisteme sürüklediğinin farkında değildik. Biz Türkiye Cumhuriyetinin parasını kullanacağımız yerde Amerikan dolarını Almanya’nın bir zamanlar markını şimdi Euro’sunu kullanıyoruz. Neden bizim Tl’miz Amerika’nın doları karşısında değer kaybetsin. Amerika'nın doları değil bizim sıkıntımız ülkemizde ki sistem.

Fakiri fakirleştiren bir sistem. Bizim milli üretimimiz nerde civcivin yemini buğdayı ipliği bile dışarıdan alırken milli milli demenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Seferberlik ilan edilsin devletimize çalışalım. Bu yastık altındaki paraları çıkarın demeyle değil gerçek anlamda yapılsın. Çoluk çocuğumuzun garantisi yok ama bunu ilk önce bürokratlarımız bakanlarımız milletvekillerimiz yapacağı iş olsun. Bir vatandaşın yorumu beklenen bir şeydi fakat belli bir kesim tarafından beklenen bir şeydi. Diğer kesim sanayiciler ve tüccarlar tarafından beklenmiyordu her şey toz pembeydi. Sanayici veya tüccarların çoğu ya dolar ya euro bazında borçlanmıştır. Bu borcu eğer şu anda ödemeye kalkarsa yüzde ellinin üzerinde artmış olacak. Fabrikalar yatırımlarını euro ve dolar bazında yapıyor. Bu fabrikalar bu işin altından çıkamaz satışları durdurdular.
 
Kimseye Boyun Eğecek Değiliz
 
Evet bizim inancımız tam halkımıza inanıyoruz ama ticaretin cebi öyle değil. Bizim şu an ticareti kurallarına göre oynamamız lazım kimseye boyun eğecek değiliz herkes bu saatten sonra alacağının peşinde olmaya çalışacak. Ufukta görünen kara bir delik. Yapılan açıklamalarla ne yabancı sermaye yerine gelir ne de bu durum düzelir.
ALEYNA TONYA