Doğalgaz Tüketim Desteği: Ailelerin Isınma Sorununa Çözüm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin kış aylarında ısınma sorunlarını çözmek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında doğalgaz tüketim desteği verecek. Bu programla aileler, 1500 TL ile 3500 TL arasında destek alabilecek.

Destek Miktarı Isıl Haritaya Göre Belirleniyor

Isıl haritaya göre belirlenen destek miktarı yıllık olarak 1500 TL ile 3500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, desteğe yapılan zamı duyurarak dar gelirli ailelere yönelik yardımların artırılacağını belirtti.

Geçen Ay 383.000 Haneye 304.500.000 TL Ödeme Yapıldı

Geçtiğimiz ay, 383.000 haneye toplamda 304.500.000 TL destek ödemesi yapıldı. Bu destekle birlikte birçok aile, ısınma masraflarını karşılamada rahatlık sağladı.

Doğalgaz Desteği Başvuruları Nasıl Yapılır?

Maddi sıkıntılar yaşayan aileler, doğalgaz faturaları için devlet desteğinden yararlanmak için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler. Başvuru sonucu olumlu olanlar, PTT şubesine giderek faturalarını göstererek destek ödemelerini alabilirler.

Başvuru Koşulları

Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu

Doğalgaz desteğinden yararlanabilmek için Türk vatandaşı olmak, e-Devlet şifresine sahip olmak, doğal gazın ulaştığı ilçede oturmak ve ön ödemeli veya faturalı doğal gaz abonesi olmak gerekmektedir.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT