Ahşap Oymacılığının Son Ustalarından Atanur Parlak: "Mesleğin Değeri Azaldı" Ahşap Oymacılığının Son Ustalarından Atanur Parlak: "Mesleğin Değeri Azaldı"

Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen firmalarının İnsan Kaynakları ve İşe Alım Uzmanları ile öğrenciler arasında birebir görüşmelerin gerçekleştiği bir platform sunuyor.

Fuar açılışına Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, ve birçok sektör Temsilcisi katılım sağladı.

DEVLETİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ

959Dec39 Bcd3 4B0A A508 C89E4431494E

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, “Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, KTÜ ev sahipliğinde, TTSO desteği ile Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı organize edildi. Üniversite öğrencilerimizin iş ve staj konusunda zorluk yaşıyorlardı. Staj ve iş imkanları doğrultusunda öğrencilerimiz bu 2 günlük fırsatı iyi değerlendireceklerdir. İş dünyası olarak, yatırım, yapıp, üreten, ihracat sağlamayı görev sayan sektörler olarak, yatırım ve ihracatımızın devam edebilmesi için desteklere ihtiyacımız var. İstihdam noktasında devletimizin özel destek olmalıdır” dedi. 

GELECEĞİNİZ İÇİN ÖNEMLİ

9E085369 Aaf3 4A11 A1B6 3Be7E910D3E8

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan üniversitelerimizin paydaş olarak yer aldığı fuarda, mezun öğrencilerimizi kurumsal firmalarla buluşturarak iş imkanı, eğitimine devam eden öğrencilerimize de staj imkanı sağlıyoruz. Destek olmak üzere ev sahipliğini üstlendiğimiz fuarda, kurumsal firmalar ile direk buluşacaklar. Şehrimizin dinamikleri sanayi ve iş dünyası temsilcilerimiz de istihdam için cevval gençlerimiz ile görüşme yapacaklar. Firmaların insan kaynakları nitelikli iş gücü ve staj için önemli bir fırsat yakalamış olacaklar. Kariyer fuarı gençlerimizin geleceği için de çok önemlidir” diye konuştu. 

PROJELERİMİZ İSTİHDAMA YÖNELİK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bu organizasyonlar önemlidir. Kariyer planlamasında ülkemize önemli katkılar sağladı. Önümüzdeki yıllarda çok daha da güçlenerek de devam edecektir. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız, sektör temsilcileri ile bir araya gelerek gençlerimiz aradığı işleri firmalar ise elemanlarını bulacaktır. Ciddi katılımlar oluyor. Önemli bir zemin oluyor. Büyükşehir belediyesi olarak her başlattığımız yeni proje istihdamı da beraberinde getiriyor. Bizim de alanında iyi personellere ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.

BİLİM VE SANAYİDE ÖNCÜYÜZ

Ccf69E19 0C71 4B16 A8D7 0104E1270E20

Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, şu şekilde devam etti: “Güzel bir program hazırlandı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinde, cumhurbaşkanlığında kurullar ve ofisler oluşturuldu. Bunlardan bir tanesi de insan kaynakları ofisi. İnsan kaynakları ofisinin en açık örneği burada. Bütün üniversitelerde kariyer günleri düzenleniyor. Türkiye, son 15 yılda çok büyük mesafeler aldı. Bu gelişmelerin en önemli alanı eğitim oldu. 81 ilde üniversite açıldı. 150 bin akademisyenle ülkemiz önemli bir noktaya geldi. Araştırma ve geliştirmeye ayrılan pay 10 kat artırılmıştır. TUBİTAK 31 bin projeye destek veriyor. Ayrıca 57 bin akademisyene de destek veriyor. Ülkemizdeki bu değişmeler sanayi ve bilimi çok etkiledi. TOGG, savunma sanayindeki uçaklar önemli gelişmeler sağladı. 90 gündür kadınlar, siviller, masum çocuklar katlediliyor. Okullar, hastaneler, ibadethaneler, hastaneler bombalandı. Dünya bu barbarlığı maalesef seyretmektedir. İnsanlığın bu zulme sessiz kaldığı dönemde en güçlü ses Türkiye’den geldi. Böyle bir milletin mensubu olmaktan çok mutluyum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı Türkiye yüzyılıdır. Mazlum ve mağdurların umuduyuz.”

ÖĞRENCİLER VE İŞ DÜNYASI BULUŞUYOR

Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite öğrencilerimiz ve mezunlar ile iş dünyasını buluşturan bir etkinlik olarak görmüyorum. Stajyerler içinde önemli etkinlik olacak. Ülkemizin eğitim ve planlama sistemindeki eksiklerin açısından önemli bir fuar görüyorum. Çok paydaşlı kaliteli bir kariyer planlaması olacak bu etkinlik gerçekten çok önemlidir.”

GAYRET EDİN, FEDAKARLIK GÖSTERİN

2B743A53 Edc8 44Fb 993A 9444Df2A2B7B

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Kariyer bekleyen gençlerimize yol gösteriyoruz. Kurum temsilcilerimiz ile gençlerimiz bir araya geliyor. Kariyer planlama ile gençlerimiz hedeflerine doğru ilerliyor. Bu organizasyonlar kariyer anlamında verimlidir. Doğru yapılan kariyer planlaması geleceğe de yön veriyor. Başarı merdivenlerini gayret etmeden, fedakarlık göstermeden çıkamazsanız. Size yol gösterenlerin tecrübelerinden yararlanacak, kendinize yeni yol haritası başarı hedefi çizeceksiniz. Büyük düşünün. Her zaman gençlerimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisine teşekkür ediyorum” dedi.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak