Trabzon’un Araklı İlçesine 3. Kez Belediye Başkanı Seçilen Recep Çebi, Taka Gazetesi’ne konuştu:
 
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Araklı’da seçmenin 10 bin 089 oyunu alan Cumhur İttifakı Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Recep Çebi, yüzde 51,87 ile üçüncü kez başkan seçildi.
 
Trabzon’un Araklı İlçe Belediye Başkanı Recep Çebi, ustalık dönemi için ilçe halkından yeniden vize aldı. İlçede kullanılan oyların yüzde 51,87’sini alarak belediye başkanlığı makamına devam eden Çebi, çıraklık ve kalfalığın bittiğini ustalık döneminde Araklı’ya turizm başta olmak üzere birçok alanda yeni projeler yapılacağını söyledi. Seçim sonuçlarını değerlendirerek Araklılara teşekkür eden Belediye Başkanı Recep Çebi, “Bu seçimde kazanan Araklı olmuştur.  Başta hemşerilerimiz olmak üzere katkı veren, bizimle birlikte çalışanlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra artık bize düşen görev Araklı’da kaldığımız yerden devam etmek, ilçemizi Trabzon’un örnek bir ilçesi haline getirmek için çok çalışmaktır. Araklılı hemşerilerimiz her zaman hizmetin en iyisine layıktır. Bu anlayışla hareket edip, Araklı’nın bütün eksikliklerini gidererek, kalkınmasını birlikte başaracağız” dedi.


 
Durmak Yok, Hizmete Devam
 
Başkan Çebi, “Gönül belediyeciliği anlayışıyla kaldığımız yerden devam edeceğiz. Biz sürekli halkımızın içinde olduk. Onların acısını ve mutluluğunu paylaştık. Derdimiz her zaman Araklı ve Araklı’nın kalkınması ve hemşerilerimizin mutlu yaşaması olmuştur. Bundan sonra da bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza hız vereceğiz. Araklı’nın gönlü güzel insanları ‘Durmak yok, yola devam’ diyerek,  eskiden olduğu gibi Türkiye genelinde örnek bir birlik ve beraberlik tablosunu seçimde sergilemiştir. Allah’a bana ikinci dönemde de Araklı ve Aziz Hemşehrilerimize hizmeti nasip etmesinden dolayı hamdederken, tüm hemşehrilerimize bugüne kadar bana verdikleri desteklerden dolayı da bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


 
Baş Tacımızsınız
 
Çebi, halkla bütünleşmekten büyük keyif aldığına vurgu yaparak, “Bizim için en büyük makam, halkımızın gönüllerinde edindiğimiz yerdir. Sizler bizim sevdamız, baş tacımızsınız. Bende Araklı Belediye Başkanı olarak 5 yıl boyunca bu memlekete ve halkıma hizmet etmekten gurur duyacağım” diye konuştu.


 
Araklı Turizmde De Kabuğunu Kırdı
 
Turizme çok ağırlık verdik. Dedik ki bölgemize çok fabrika alamıyoruz. Karedeniz bölgesinin kaderi turizmle kesişti. Görev süremiz boyunca hep turizm dedik ve başarılı olduk. Yapıldı planlamalar, sonuçlanıyor. Tabiat Parkaları tarafından da bir proje ürettik o projede hayata geçecek inşallah . İşte dört tarafı çamlarla kaplı içerisinde su planlayarak yine turizme açılacak. Basının da çok katkısı var. Abdülhamit Han’ın Projesi Sultan Abdülhamit Han döneminde çizilen bir yolumuz var. Araklıyı güneye bağlayan Araklı-Bayburt yolu. Araklı- Salmankaş yolu. Onunda tünelleri 4130 metre. Sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize Büyükşehir Belediye Başkanımıza emeği geçen ilçe Başkanımız Şaban bey Kardeşimize teşkilatlarımıza, Belediyemizin en alt çalışanından en üst çalışanına kadar teşekkür ediyoruz. El birliği ile yapıyoruz. Çok güzel bir birlik ve beraberliğimiz var ilçemizde. Kaymakamımız, Belediyemiz, İlçe Başkanımız, bütün amirlerimiz, Garnizon Komutanımız, Milli Eğitim Müdürümüz bütün birimlerle kardeş halinde çalışma olmasa zaten bu çalışmalardan sonuç alma olmaz. Bunu sağladık. Bunu sağlamamızda şuan da Araklıyı Ticaret merkezi yaptık diyebilirim. Öyle bir hareket var İlçemizde ki sabaha kadar bütün dükkânlarımız açık. Bayburt bağlantı yolunun rolü var büyük bunda.
 


Önümüze Bakıyoruz
 
Biz önümüze bakıyoruz. İnanın çok büyük işler yapıyoruz. Allah bize yardım ediyor. Kapımız 24 saat açık. Herkesle görüşüyoruz. Herkesin derdine derman olmaya çalışıyoruz. Sevgi ile bağrımıza basıyoruz. Biraz beni şunda eleştiriyorlar: Çok yok demeyi sevmiyorum. Ama diyoruz ki biz halkın temsilcisi olarak bu insanlara yapılacak işleri de zamana bırakıyoruz. Yok dediğimiz yerlerde tabi ki oluyor. Çözmeye çalışıyoruz. Vatandaşı mutlu etmeye çalışıyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımızla bir kadro kurduk. Hep bir sevgi içerisinde kucakladık. Bu da başarıyı getiriyor. STK’lar ile hiç ayrım yapmadan Araklıyı bütünleştirdik. Bu çok güzel oldu. Bu benim yapımda var. Bize önümüze bakmayı öğretmişler. Arkaya takılırsan kaybedersin demişler. Biz önümüze baktık ve başarılı olduk.


 
Dev Projeler

İnsana yatırımı her şeyin üstünde tutuyor ve bu yatırımlarda çok daha fazla titiz davranıyoruz. Bir taraftan alışılmış rutin belediyecilik hizmetiyle ilçemizi modern bir şekilde imar ederken insanımızı ihmal etmedik, etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Ülkemizde de belediyecilik anlayışını sil baştan değiştiren, 1994 yılını belediyecilik hizmetleri anlamında adeta bir milat haline getiren ve o günden bu yana eylemleri ve söylemleriyle belediyeciliğin ufkunu açan bizlere örnek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi gönül belediyeciliği yapmanın gayreti içindeyiz. Araklı Belediye Başkanı ve başkan adayı olarak Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da örneğini sergilediği ve büyük bir başarı hikayesi yazdığı gönül belediyeciliğini halkımızla yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu güvene layık olmaya devam edeceğiz.


 
Vatandaşla Birlikte Adım Atacağız
 
Vatandaşa altyapı yaparsın, üst yapı yaparsın, bina yaparsın ama gönlüne girmediğinde bunların hiçbir anlamı kalmaz. İnsanların gönüllerini fethettiğinizde, bir daha kolay kolay çıkarılmazsınız. Zaten Cumhurbaşkanımızın uzun yıllar iktidar olmasının ülkemizi yönetmesinin nedeni de bu. Hangi hükümetler olursa olsun, hangi ülke olursa olsun, milletiyle barışık olan devlet ve hükümetlerin ömürleri uzun olur. Siz öncelikle karşınızdaki insana insan olduğunu hatırlatacaksınız. Onu eşrefi mahlukat olarak muhatap alacaksınız. Hani derler ya bir kahvenin 40 yıl hatırı var. Özellikle gönüllere girme hususun çok önemsiyoruz. 11 manifestondan 1 tanesi katılımcılık, yani beraber karar alma iradesi. Buradan örnek olarak, biz bir mahalleye yatırım yaparken bu mahallenin eşrafının, orada yaşayan sakinlerinin, oranın sahibi olan insanlarının görüşlerini, önerilerini almadan hiç bir adım atmayacağız. Yani masa başında karar alıp, o bölgeyi yönetme yoluna gitmeyeceğiz.

En Büyük Güvencesi Meclis Kadrosu Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ekibine çok güveniyor.