Emekliler için bayram öncesi sevindirici bir haber geldi! Sosyal Güvenlik Kurumu'nun duyurusuna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2-14 Nisan tarihleri arasında maaşlarının yanı sıra 17.521 TL'lik toplu ödemeyi alacaklar. Tahsis numaralarının son haneleri 2, 4, 6 veya 8 olan emekliler, bu ödemeden yararlanabilecekler.

Nisan ayıyla birlikte Ramazan Bayramı'na özel olarak verilecek olan 3.000 TL tutarındaki ikramiye de emeklilere ek bir gelir kaynağı sağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuna göre, bayram ikramiyesi ödemeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Başvuran alacak: Çocuğu olan aileler tek şartla 5 bin lira alıyor Başvuran alacak: Çocuğu olan aileler tek şartla 5 bin lira alıyor

Kamu bankalarının promosyon tutarlarını artırmalarının ardından özel bankalar da harekete geçerek promosyon ödemelerini güncelledi. Bazı bankalar, emeklilere maaş miktarlarına göre 17.500 TL'ye kadar promosyon ödemesi yapacaklarını duyurdu. Bu güncellemelerle birlikte emeklilere sunulan ek ödemeler ve avantajlar artırılmış oldu.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan toplamda 16 milyon emekli, Nisan ayında maaşlarının yanı sıra ikramiye ödemesi de alacaklar. Bu ödemeler emeklilerin ekonomik durumlarına katkı sağlayacak ve bayram öncesinde sevinçle karşılanacak.

Bankaların promosyon tutarlarını artırmalarının yanı sıra ek avantajlar da sunmaya başladığı bu dönemde, emeklilerin bankalar arasında yapacakları karşılaştırmaları ve tercihlerini bu doğrultuda yapmaları öneriliyor. Her bankanın sunduğu farklı avantajlar bulunmakta olup, emeklilerin ihtiyaçlarına en uygun bankayı seçmeleri önem taşıyor.

Bu müjdeli haberle birlikte emeklilere bayram öncesi maddi anlamda bir rahatlama ve sevinç yaşanacak, maaşlarını ve ek ödemelerini alacakları günü sabırsızlıkla bekleyecekler.

Kaynak: TAKVİM