Ergin Ataman’ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı! Ergin Ataman’ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı!

Promosyon başvuruları, banka şubelerinden veya e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Bankalar, promosyon almak isteyen emeklilerden 3 yıl taahhüt istiyor ve daha avantajlı bir teklif sunulması durumunda banka değişikliği yapılabiliyor. Birden fazla emekli maaşı alanlar ise her bir maaş için ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecekler.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'a göre, halihazırda promosyon alanlar daha yüksek promosyon teklifi aldıklarında önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bir bankaya taşıyabilirler. Bu durumda herhangi bir cezai sorumlulukları olmadığı belirtilirken, kullanılmayan promosyon miktarının bankaya iade edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Öte yandan, emekli maaşlarının dosya bazında alındığı belirtiliyor. Örneğin, eşinden dolayı dul maaşı alanlar veya kendi emeklilik haklarına sahip olanlar, her bir maaş için ayrı ayrı promosyon alma hakkına sahiptirler.

Promosyon düzenlemesinden yaklaşık 16 milyon kişinin etkilendiği ve dul yetim aylığı alan hak sahiplerine en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı belirtiliyor.

Muhabir: BİROL SANCAK