Sert, açıklamasında hem PKK terör örgütünün yeniden saldırılarına vurgu yaparken hem de İsrail'in Gazze'deki soykırım ve katliamlarına karşı duyarlılık gösterdi.

Sert, açıklamasında şunları söyledi: "Sizlerin de takip ettiği üzere önceki hafta 12 yiğit vatan evladını alçak PKK saldırıları sonucu toprağa verdik. Mekanları cennet olsun. Allah analarına, babalarına, eşlerine, yetim kalan yavrularına sabır versin. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun."

7053994D A6F8 4462 8C5E 8014E933F99F

Terörün her türlüsüne karşı net bir duruş sergileyen Hak-İş Konfederasyonu'nun Genel Başkan Yardımcısı olarak Sert, teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı vererek şunları ekledi: "Kimden nasıl gediğinin de bir önemi olmadan terör terördür, terörist teröristtir. Buradan bölücü terör örgütü mensuplarına, destekçilerine ve yandaşlarına sesleniyorum: Şehit bizim şehidimiz, vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımızdır. Sizi sevindirmemek için evlatlarının al bayrağa sarılı tabutlarının önünde göz yaşlarını ciğerlerine akıtan anaları yenebilir misiniz? 'Oğlum bu vatan için şehit oldu. Mutluyum' diyen babanın vatan sevgisini, imanını anlayabilir misiniz? Ne yaparsanız yapın, bu ülke Türküyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, tüm renkleri, tüm zenginliği ile bir ve beraberdir. Bozamayacaksınız."

Devlet Sert, Gazze'deki soykırım ve katliamları da eleştirerek şunları söyledi: "Ne yazık ki neredeyse 3 aydır terör devleti İsrail’in Gazze’de yaşattığı soykırım ve katliamlardır. Yeryüzü böyle bir barbarlığa, böyle bir dehşete şahit olmadı. Terör devleti İsrail, Müslümanlara ve İslam camiasına duyduğu öfkeyi bir avuç Filistinli ’den çıkartmaya, hatta onları yeryüzünden silmeye çalışıyor. Dünya devletlerinin suskunlukla izlediği bu katliam karşısında dünya milletlerinin tepkisi, alınan boykot kararları, Filistinli mazlumların bu saldırılara karşı vakur duruşu olayı başka bir boyuta evirdi. Çok sayıda batılı ülke halkı, sokaklarda, meydanlarda, marketlerde Filistin halkının direnişine destek veriyor, yapılan katliamları farklı eylem yöntemleriyle boykot ediyor."

3540A99F B9Ce 44Ac A8D6 329D781504F2

Son olarak, Sert, Trabzon halkını yarın gerçekleşecek yürüyüşe davet ederek şunları söyledi: "Şimdi sıra Trabzon’da. 'TERÖRE LANET, FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK' demek için 29 Aralık Cuma günü yani yarın, Cuma namazını müteakip saat 13.30’da Ortahisar Belediyesi önünden başlatacağımız yürüyüş, Meydan’da düzenleyeceğimiz miting ile sona erecek. Bütün Trabzon’un sel olup akacağı bu anlamlı protesto hem terör örgütlerine, hem de terör devleti İsrail’e verilen en büyük mesajlardan biri olacaktır."
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak