Veteriner Hekimler Günü, Trabzon'da Coşkuyla Kutlandı: 25. Yıl Plaketleri Verildi Veteriner Hekimler Günü, Trabzon'da Coşkuyla Kutlandı: 25. Yıl Plaketleri Verildi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Uyarısı: Külleme Hastalığı Ciddi Zararlara Yol Açıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, bölgede yaklaşık 7 yıldır görülen küllemenin ciddi zararlara yol açtığını belirtti. Özellikle yeni doğan fındık yapraklarından başlayarak büyüyerek fındık çotanaklarına doğru küllemelerin devam ettiğini ifade etti.

Üreticilerin Mücadeledeki Rolü ve Sonuçlar

Soydan, çiftçilere verilen bilgiler ve uygulamalı çalışmalarla mücadelenin son yıllarda arttığını ve bu sayede olumlu sonuçlar alındığını vurguladı. Külleme hastalığının fındık yapraklarında beyaz bir tabaka oluşturarak oksijen almasını engellediğini ve çürümeler ile dökülmelere neden olduğunu belirtti.

Fındık üreticilerinin, kozalak akarı ve külleme hastalığı gibi tehditlerle mücadele etmek için aldıkları önlemler ve uyguladıkları mücadele yöntemleri, fındık üretimindeki verimliliği ve kaliteyi artırmak için kritik bir öneme sahip. Bu mücadele, fındık sektörünün sürdürülebilirliği ve üreticilerin gelirlerinin korunması açısından büyük önem taşıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK