24 Maaş Çeyiz Parası:

Babasını kaybetmiş yetim kızlar, evlendiklerinde 24 maaş tutarında çeyiz yardımı alabilirler. Başvurular, evlilik gerçekleştikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılmalıdır. Çeyiz yardımı, kızın aldığı maaşa göre belirlenir ve bir kereliğine verilir. Başvurular için 5 yıllık bir süre sınırlaması bulunmaktadır.

150 Bin TL Aile Yardımı:

Evlenecek çiftlere özellikle deprem bölgelerinde 150 bin lira faizsiz kredi verilmektedir. Kredi, 2 yıl ödemesiz ve 48 ay vade ile sağlanır. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kabul edilir. Destekten yararlanmak için nikahtan en az 2 ay önce başvurmak ve 30 yaşından gün almamak şartı vardır.

Çeyiz Hesabına Devlet Katkısı:

27 yaşından önce ilk evliliğini yapan Türk vatandaşlarına çeyiz hesabı açmaları ve en az 36 ay ödeme yapmaları koşuluyla devlet tarafından destek verilir. Devlet, birikimin yüzde 25'i kadar katkı sağlar. Destek miktarı her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılır ve şu anda 58 bin liraya kadar çıkabilir. Eğer çiftler ayrı hesap açarlarsa destek miktarı 116 bin liraya kadar çıkabilir.

Evlenebilme Tazminat Hakkı:

Çalışan kadınlar, evlilik sonrası 1 yıl içinde müracaat etmeleri halinde çalıştıkları işyerinde biriken tazminatlarını istifa ederek alabilirler. Müracaat için evlilik cüzdanının fotokopisi gereklidir. Tazminat için en az 1 yıldır aynı işyerinde çalışılmış olması şarttır.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Bu destekler, evlilik sürecinde genç kızlara ve çiftlere maddi açıdan güvence sağlayarak daha sağlam bir temel atma imkanı sunuyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU