Başkan Çakırmelikoğlu, yaşanabilir asgari ücret politikasının sağlam temellere oturmasını umut ettiklerini belirterek, "Son dönemde yaşanan enflasyonist baskı sonucu oluşan gelir gider dengesizliği dolayısıyla ortaya çıkan sürecin normal düzeye gelmesi adına atılan adımların 2024 yılı ile meyvelerini vermesini umut etmekteyiz. Bu doğrultuda yeni yıla dönük tespit edilen asgari ücretin hane halkı yaşam standartlarının devamına katkı sağlamasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, gelir vergisi dilimlerinin yukarıya doğru güncellenerek çalışanların alım gücünün artırılması kriterinin de gündeme alınmasını beklediklerini ifade eden Çakırmelikoğlu, bu adımın çalışanların maddi durumunu olumlu yönde etkileyeceğine inandıklarını dile getirdi.

Başkan Çakırmelikoğlu, Giresun ve ülke genelinde üretim potansiyelinin korunması ve firmaların bu süreci zarar görmeden atlatabilmeleri adına enflasyonla mücadelenin disiplinli bir şekilde devam etmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, reel sektöre desteklerin artırılması gerektiğini vurgulayarak, üretim gücünün sürdürülebilirliğinin zarar görmeden sağlanmasının öncelikli olduğunu belirtti.

Ordu, Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesinde Yaşanan Trafik Kazası Ordu, Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesinde Yaşanan Trafik Kazası

Bu açıklamalar, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu'nun 2024 yılı asgari ücretinin tespit edilmesi sonrası ekonomik beklentiler ve enflasyonla mücadele konularındaki düşüncelerini yansıtmaktadır.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT