Fed'in faiz kararının altın fiyatlarını etkileyeceği belirtilirken, yatırımcılar için kritik bir döneme girildiği vurgulanıyor.

Türkiye saatiyle bu akşam saat 21.00'de ABD'nin faiz kararının duyurulacağını dile getiren Memiş, bu bilginin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecekteki politika yönünü belirlemede büyük önem taşıdığını hatırlattı.


BİTİRMENİZ GEREKİYOR

Memiş, gram altın için belirlediği 1985 liralık gösterge kur seviyesinin altını çizerek, bu hafta altın alımlarını sonlandırmanın önemine vurgu yaptı. Gram ve ons altında satışların yaşandığını gözlemlediğini belirten uzman, ons altının 2000 doların üzerindeki güçlü duruşunu sürdüreceği beklentisini dile getirdi.

ABD'den gelecek faiz kararının altın fiyatlarını belirleyeceğini ifade eden Memiş, Fed'in faizleri artırmayarak belirsizliği devam ettirmesini beklediğini söyledi. Ancak kararın açıklanmasını beklemek gerektiğini vurgulayan Memiş, alım-satım işlemlerinden uzak durmanın önemine dikkat çekti.


FİYATINA DİKKAT!

Gram altın fiyatlarının 1985 lira seviyesinde seyrettiğini belirten Memiş, dolar kurunun güçlü olması nedeniyle fırsatların sınırlı olduğunu ifade etti. Destek seviyelerini de göz önünde bulunduran uzman, altın fiyatlarının yükseleceğini öngördü.

Gümüş fiyatlarının da önemine değinen Memiş, fiyatların ucuz olmadığını vurguladı. Ancak yıl sonunda gümüş fiyatlarında artış beklediğini belirten uzman, dikkatli yatırımcıların elindeki dolar ve TL ile değerlendirme yapmalarını tavsiye etti. 

Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu

Sonuç olarak, altın ve gümüş piyasalarındaki hareketliliği değerlendiren Memiş, yatırımcıları bilinçli adımlar atmaya çağırdı.

Kaynak: Haber Merkezi