10 Yıldır Devam Eden Sorun: Evlerini Basan Yeraltı Suları

Trabzon'un Araklı ilçesinde bulunan Kalecik Tüneli'nde meydana gelen bir kaza nedeniyle trafik durma noktasına geldi Trabzon'un Araklı ilçesinde bulunan Kalecik Tüneli'nde meydana gelen bir kaza nedeniyle trafik durma noktasına geldi

Eskibağlar Mahallesi'nde yaşayan Yunus Yılmazer ve ailesi, 10 yıldır evlerini basan yeraltı kaynak suları nedeniyle sürekli olarak mağduriyet yaşıyor. Hastane inşaatı ve yeni yol açılması, su kaynaklarının evlerine yönlendirilmesine sebep oldu.

54D5Df0F A9A1 443D 9Cfe 8A7871700412

Aile, Yetkililerden Sorunlarına Çözüm İstiyor

Yunus Yılmazer, ailesiyle birlikte yaşadıkları su sorununu yetkililere ileterek çözüm talebinde bulunuyor. 93 yaşındaki babaannesi Safiyet Tanguroğlu'nun evi de su baskınına uğrayarak maddi hasar gördü. Aile, sürekli yaşadıkları tedirginlikle başa çıkmaya çalışıyor.

Eb64Ffd4 B57E 4Ce6 8E29 5D1A01Bcb92A

Safiye Tanguroğlu: "Eskiden Böyle Değildi"

93 yaşındaki Safiye Tanguroğlu, evinin sürekli olarak su baskınına uğraması ve duvarlarının yıkılması nedeniyle yaşadığı sıkıntıları paylaşarak, "Eskiden böyle bir sorun yoktu, bu dağdan su çıkıyordu ve başka bir yöne gidiyordu." şeklinde konuştu. Su sorunu, ailenin hem maddi hem de psikolojik olarak etkilenmesine neden oluyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT