Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, yaşanan deniz afetinin 10 milyon liralık bir hasara yol açtığını ifade etti. Sahil yürüyüş alanı, şehir içi yol ve çevre düzenlemesi gibi hasarların giderildiğini belirten Takır, ancak en çok zarar gören esnafların yeniden toparlanmakta zorlandığını söyledi. Başkan Takır, "Bu küçük esnaflarımızın imkanları kısıtlı olduğu için toparlanmaları zaman alıyor. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Devletimiz de destek sağladı, ancak hala tam olarak toparlanılamadı." dedi.

F0F834F1 4920 4F3F B733 Ce499A13Fdde

Takır ayrıca, benzer afetlerin tekrar yaşanmaması için kalıcı çözümler bulunması gerektiğini vurguladı. Özellikle tehlikeli bölgelere dalga kıranlar yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Takır, bu konuda ilgili bakanlıklardan destek beklediklerini dile getirdi. Aksi takdirde, benzer afetlerin tekrar yaşanma riskinin olduğunu belirtti.

29A98443 330D 488F Af53 9A9Cba81Eadc
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT