Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Güney Kore Sağlık ve Refah Bakan Yardımcısı Park Min-soo, protestoları sürdüren stajyer doktorlar hakkında bir açıklama yaptı.

Park, stajyer doktorlara işlerine geri dönmeleri çağrısında bulunarak, gelecek haftadan itibaren işlerine dönmeyenlerin lisanslarının askıya alınacağını bildirdi.

Diğer yandan, bazı tıp fakültesi profesörleri, bir açıklama yaparak, asistan doktorlara yönelik cezai tedbirlerin kaldırılması durumunda hükümetle görüşmeye açık olduklarını belirtti.

Güney Kore'de dün tıp fakültesi kontenjanlarına ilişkin protestolar sürerken, 2 bin ek kontenjan ülkedeki üniversitelere tahsis edilmişti.

Önceki Gelişmeler:

Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanlığı, kırsal ve önemli tıbbi alanlarda sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle tıp fakültesi kontenjanlarının 2 bin kişi artırılmasına karar verdi.

Bu kararın ardından ülkedeki doktorlar, hükümetin planının tıbbi eğitim ve hizmet kalitesini olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle 20 Şubat'ta Seul başta olmak üzere birçok kentte protestolar düzenlemiş ve binlerce stajyer doktor istifasını sunmuştu.

Stajyer ve asistan doktorların toplu istifası nedeniyle, 8 Mart'ta hemşirelere acil serviste hastalara kalp masajı ve ilaç tedavisi uygulama izni verilmişti.

Yaklaşık 5 bin stajyer doktora lisanslarının askıya alınacağı yönünde uyarılar yapılmıştı.

Kore Tabipler Birliği yetkililerinden Park Myung-ha, stajyer doktorların protestolarına destek verdikleri iddiasıyla kendi ve meslektaşı Kim Taek-woo'nun mesleki lisanslarının 15 Nisan'dan itibaren 3 ay süreyle askıya alındığını bildirmişti.

Afganistan'da Şiddetli Seller Felakete Yol Açtı: 99 Kişi Öldü Afganistan'da Şiddetli Seller Felakete Yol Açtı: 99 Kişi Öldü

Bir grup doktor, Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanı Cho Kyoo-hong ve İkinci Bakan Yardımcısı Park Min-soo'yu Yolsuzluk Soruşturma Ofisi'ne şikayet etmişti. Cho ve Park, "görevini suistimal etmekle" suçlanmıştı.

Kaynak: NTV