halkla bir araya geldi. ‘Milletimize hizmetkar olma gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz’ diyen Altıntepe, “Akçaabat’tan hiç kopmadım. Halkımızın her zaman yanında oldum. Olmaya da devam ediyorum” dedi.

AYDIN’DAN ZİYARETLER

TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın Ziyaretlerine Devam Ediyor

TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ilçe Belediye Başkanlarını ziyaret etti.  TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın Ziyaretlerine Devam EdiyorTOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın ve yönetim kurulu üyeleri Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Ergan'ı ziyaretlerinde hem kendilerini tanıttılar hemde TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulunun ne iş yaptığını görevlerini anlattı.

SEYİS AÇIKLADI

Trabzon ve Akçaabat'ın Sevilen İsmi Muammer Seyis, Yola Çıkıyor: Destekçileri Arasında Mahalle Muhtarları ve MHP İl Başkan Yardımcısı Var. Seyis'in adaylık sürecinde Dürbünar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çelik, Tütüncüler Mahallesi Muhtarı Mustafa Çelik, Orta Mahalle Muhtarı Tekin Aydın, MHP'de yıllarca il başkan yardımcılığı yapmış olan Murat Tayyar ve Yıldız Boks Spor Kulübü Başkanı Tufan Uzlu da destek verdi.Akçaabat'ta sokağın sesi olmanın yanı sıra şehirdeki eksiklikleri gidermek adına adaylığını açıklayan Muammer Seyis, ülkücü camiaya yakışır ilke ve prensipler doğrultusunda hareket edeceğini belirtti. Seyis, "İnsanların yarasına bir nebze merhem olmak ve her platformda onların yanında olmanın gayreti içinde olacağım" diyerek, adaylığının amacını açıkladı. Seyis'in adaylığı, Akçaabat'ın yerel siyasetinde önemli bir gelişme olarak karşılandı.

FEDERASYON TOPLANDI

Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzon temsilciliği bir araya geldi. Derneğin Trabzon temsilcisi Mustafa Durmuş başkanlığında toplanan federasyon ekibi, federasyona üye olan derneklere  yapılacak çalışmalarla ilgili istişarede bulundu. Ayrıca derneğe yeni katılan üyelerle de sohbet edildi.

ÇANKAYA SES GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat Belediye başkan Aday Adayı Dr. Dt. Mustafa Çankaya kısa sürede yaptığı çalışmalarla, çıktığı canlı yayınla, gazetelere verdiği röportajlarla adından söz ettirdi.  Yerel dinamikleri yılların birikimi ve iyi ilişkilerle harekete geçiren Çankaya Akçaabat siyasetine dinamizm getirdi. Mustafa Çankaya Akçaabat Belediye Başkanlığı adaylık konusunda kariyeri ve özgüveniyle vatandaşlar tarafından da taktir topluyor. Akçaabat için sunduğu projeler ilçeyi bölgenin yıldızı haline getirebilecek potansiyele sahip olduğu ifade ediliyor.

DAYI DİKKAT ÇEKTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Dayı, sosyal medya hesabı Facebook’ta açıklamalarda bulundu. Dayı, yaptığı açıklamada otobüslerin çok kalabalık oluşuna dikkat çekti. Dayı, “Bugün Kaşüstü Hastanesi dönüşünde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Otobüsündeki görüntü. Hani bir söz vardır ya balık istifi gibi.  Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu şehrin altını üstüne getirdik demişti, bırakın şehrin altını üstüne getirmeyi şehri Paris yapsanız da insanların sağlığını, can ve mal güvenliğini sağlamadığınız müddetçe hıç bir kıymeti, değeri, önemi yoktur. Dolmuşlara ayakta yolcu aldırmıyor, alanlara da ceza yazıyorsunuz, otobüslerde belli sayıda her daim yolcu alınır da bu kadar olmaz ki. Mesai saatin bitiminde buradaki yoğunluğa göre otobüs seferlerini ayarlamak çok mu zor, bunları yapamayan bir iradenin yıllardır Güney Çevre Yolu, Raylı Sistem, Gülcemal gibi proje vaatlerinin sözde kalması çok normaldir. Ben bu bölgeden ilk defa otobüsle geldim, otobüsde yolcularla yaptığım sohbette her zaman bu tabloyu yaşadıklarını söylediler, yol güzergahı boyunca her durak tıklım tıklım. Hastaneden sonra bir çok duraktaki yolcuları alamadı.  Sosyal Belediyecilik kavramını yitiren bir anlayışla karşı karşıyayız.” İfadelerine yer verdi.

ÇİFTÇİLER BİLİNÇLENDİRİLDİ

Ortahisar Tarım ilçe Müdürlüğü ve Ortahisar Ziraat Odası çiftçilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Tarım ilçe müdürümüz Bülent Bayrak, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, ilçe ziraat mühendisleri Engin Pehlivan, Ayhan Baki, Mehmet Süleymanoğlu’nun katışlımı ile Karlık Mahallesinde program gerçekleştirildi. Çiftçiler etkinlikte bilgilendirildi. Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, “Arazi desteklerindeki yönetim değişikliği; fındıkta külleme hastalığı, kokarca ve suyun kullanımı ile ilgili geniş bir bilgi sunumu yapıldı. Bilgi sunumunu yapan ziraat mühendislerimize ve katılım sağlayan tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyoruz. Tarım için, ülke için gece gündüz, durmak yok hizmete devam.” dedi.

AMAN DİKKAT

Meteoroloji, Trabzon, Rize ve Artvin’de kuvvetli yağış ve yüksek kesimlerde 20 cm üzeri yoğu kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda “Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Yağmur, Yükseklerinde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor! Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Giresun'un doğusu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 300-400 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Editör: Ayşe Sancak