Fahri Coşkun özünde iyi bir insandır. Sadece inandığı dava uğruna sonuna kadar gider. Biraz fazla fanatiktir. Coşkun’un gelinen sürede kalbi bir yoklama çekti. Kendini bakıma aldı. Doktorların yaptığı anjiyo sonucu tıkalı olan damarları açıldı. Şu anda hastanede tedavi görüyor. Dün de doğum günüydü. Coşkun’u çok seven DAF Trabzon bayii Önder Reis sürpriz yaptı. Pastasını aldı, Fahri abisine sürpriz yaparak yeni yaşını tebrik etti. Coşkun, sürprize çok duygulandı.

İSTENİNCE OLUYORMUŞ

Giresun’un Bulancak ilçesinden bir yazı yazalım. Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman konuyu anlattı. Araç almak için şehir dışına çıktı. Dönüş yolunda namazının eda etmek için Bulancak sahil yolundaki Sarayönü Camiinde durdu. Ataman, caminin birkaç özelliğinden bahsetti. Ataman, “Camide çaylar ikram, lavabolar ücretsiz, hem de tertemiz. Şadırvanın suyu yaklaşık 60 kilometre mesafeden yayladan geliyor. Gerçekten beğendim. İstenince oluyormuş” dedi.

DENEYİM PAYLAŞTI

Ahmet Metin Genç, Trabzon Günleri etkinlikleri için Başkent Ankara’daydı Ahmet Metin Genç, Trabzon Günleri etkinlikleri için Başkent Ankara’daydı

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü başkan yardımcısı Dr. Oğuz Kara, KTÜ Tıp Fakültesi öğrencileri ile meslek deneyimini paylaştı. Tıp Fakültesi’nde öğrencilerin sınıfına misafir olan Kara, meslekte geçen deneyimlerini doktor adayları ile paylaştı. Kara, “Gençlerimiz ile deneyimimizi paylaşmak güzeldi. Hepsi pırıl pırıl doktor olup ülkemize hizmet edecek” dedi.

DOSTUN SAMİMİYETİ YETER

Trabzon’un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, dost ziyaretlerini ihmal etmiyor. Kurukız, “İnsanın her zaman dostları olmalı. Dostların samimiyetleri yeter. Dostlarımızla sohbet ediyoruz, onları ihmal etmiyoruz” dedi.

KANDAZ DA SAHADA

CHP’nin Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üye adaylarından Hasan Kandaz 11.Sırada. seçilmesine garanti olarak bakılan Hasan Kandaz’ın  saha çalışmalarına başlaması da ayrı bir avantaj oldu.

KAYA VE EKİBİ HALDE

Trabzon sebze ve meyve hali dernek başkanı Ercan Şılbır’ı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya bir meclis üyesi adaylar ziyaret ederek sebze ve meyve hali esnafından 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde destek istediler.

ÇUKURÇAYIR’A KADIN ELİ

Halk eğitim müdürlüğü usta öğretiçisi yeni gelişmekte olan Çukurçayır mahalle muhtarlığına aday oldu. Muhtar adayı Kara,”Yeni sosyal projeler üretmek için halkıma en güzel hizmeti yapmak için yola çıktık bu şehrin gelişmekte olan mahallesi Çukur çayıra kadın eli değsin, Mahallem gelişsin ve değişsin destek sizden hizmet bizden” dedi.

MİLLETİN BAHÇESİNDE MİLLETLE

Trabzon’un Vakfıkebir ilçe belediye başkanı Muhammet Balta, milletin bahçesinde milletin kendisi ile bir araya geldi. Balta’nın millet bahçesi ziyaretinde dikkatimizi çeken fotoğraf da bu oldu. Millet bahçesinde güneşli havayı fırsat bilerek gelen bir teyze ile Balta’nın diyaloğu fotoğraf karesine yansıdı. Fotoğraf da samimiyet vardı, mutluluk vardı, insanı dinlemek vardı. Balta, Vakfıkebir’de samimiyeti ile gönüllere girdi.

MHP’DEN AÇIKLAMA

Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığı Salarha, Muradiye ve Kendirli Belde Belediye Başkan adaylığı sürecine dair basın açıklamasında bulundu. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Milliyetçi Hareket Partisi Rize Merkez İlçe Başkanlığımız da diğer tüm ilçe başkanlıklarımız gibi Rize Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi adaylarımızın gerekli evraklarının yanında kendisine bağlı bulunanSalarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgeleri için de belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarının evraklarını 19 Şubat 2024 Pazartesi günü ilçe seçin kuruluna teslim etmiştir.

Teslim edilen başvuru evraklarının içerisinde bulunan ve Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu’na hitaben yazılan üst yazıda Salarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgelerinin her birinde ayrı ayrı olmak üzere belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi adaylarına ilişkin başvuru evraklarının dosya ekinde olduğu bildirilmiştir. İlçe Seçim Kurulu yetkilileri tarafından verdiğimiz başvuru evrakları incelenmiş ve inceleme neticesinde “İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeliğine başka aday bildirmeyeceğiz” açıklamasının yer aldığı alındı belgesi imza karşılığında tarafımıza teslim edilmiştir. Lakin parti yetkilimiz tarafından İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilen Salarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgelerine ilişkin başvuru dosyalarında eksik evrakların olduğu hem parti yetkilimiz hem de İlçe Seçim Kurulu yetkileri tarafından fark edilmemiştir. İlçe Seçim Kurulu tarafından parti yetkilimize başvuru tarihimiz olan 19 Şubat 2024 Pazartesi günü teslim anında bildirim yapılarak eksikliklerin YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre 22 Şubat 2024 Perşembe gününe kadar tamamlanması gerektiği belirtilmesi gerekirken İlçe Seçim Kurulu tarafından yazılı veya sözlü olarak tarafımıza hiçbir bildirim yapılmamıştır. Merkez İlçe Başkanlığımız tarafından başvuru evraklarında eksiklik olduğu haricen öğrenilmesi üzerine zaman kaybetmeksizin ivedi bir şekilde evraklar 23 Şubat 2024 Cuma günü mesai saatler içerisinde İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmiştir. Fakat İlçe Seçim Kurulu, başvuru evraklarımızdaki eksiklikler tarafımızca ikmal edilmesine rağmen geçici aday listesinde adaylarımızı ilan etmemiştir. İlçe Seçim Kurulu’na yapmış olduğumuz yazılı itirazımızın reddedilmesi üzerine İl Seçim Kurulu’na itiraz etmiş isek de İl Seçim Kurulu da tam kanunsuz olarak itirazımızı reddetmiştir.

Hukuka aykırı bir şekilde verilen bu karar neticesinde 3 beldemizde seçime girme hakkı elimizden alınmış, adeta demokrasiye darbe vurulmuştur.  İlçe Seçim Kurulu yetkililerin ihmali ve iş bilmezliği neticesinde İl Başkanlığımız kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışılmış, adaylarımız töhmet altında bırakılmıştır.  YSK’nın aldığı bu kanunsuz kararı halkımızın vicdanına bırakıyor, bu süreçte kasıtlı bir şekilde görevini ihmal eden İlçe Seçim Kurulu yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz.”

Editör: Doğukan ÖZKURT