TAŞAN’A ZİYARET

Diş Hükümleri odası başkanı Dt. Önder Taşan’ı CHP Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz, Ortahisar belediye başkanı Ahmet Kaya ve beraberlikle ziyaret ederek kendisine Atatürk portresini takdim ettiler.


TULAŞ BORSA’DA

Trabzon Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Eyüp Erkan‘ı kısa adı TULAŞ olan Trabzon Ulaşım AŞ’ genel müdürü Samet Ali Yıldız ziyaret ederek projeleri ile ilgili bilgi verip desteklerini talep etti.

EVREN BAŞKANLA SOHBET

Gümüşhane’nin Torul ilçe belediye başkanı Evren Evrim Özdemir’i TAKA Gazetesinde misafir ettik. Gazeteci kökenli aileden gelen Evren başkanın babası İbrahim Özdemir Anadolu Ajansı’nın yıllarca muhabirliğini yaptı. Abisi Ulaş Özdemir ile eniştesi Gürkan Ata Trabzon’da gazetecilik mesleğine emek veren isimler. Evren başkanla Torul için yaptığı çalışmaları konuştuk. Geniş bir söyleşi yaptık. Evren başkanla yapılan söyleşi Pazartesi günü TAKA Gazetesi sayfasında okurlarla buluşacak. Şimdiden keyifli okumalar.

KÜRTÜN’DE TAMAM

K Ü R T Ü N

Hizmet-İş sendikası Trabzon şube başkanı Şevket Çelik, Gümüşhane’nin Kürtün ilçe belediye başkanı Enver Şen’i ziyaret etti. Toplu iş sözleşmesi ile ilgili görüşmelerde bulundu. Olumlu geçen sözleşme sonucu başkan Şen’e teşekkür eden Çelik, “Gümüşhane Kürtün Belediyemiz ile bir süredir sürdürmüş olduğumuz sözleşme görüşmelerinde mutlu sona ulaştık. Göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Kürtün Belediye Başkanımız Enver Şen’e teşekkür ederiz. Sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

ATATÜRK’Ü SEYRETTİLER

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon teşkilatı hep birlikte sinemaya gitti. İl başkanı Ömer Ayar, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve parti teşkilatı, Lara Sinemasında Atatürk filmini seyrettiler. Atatürk’ün hayatını konu alan filmi seyreden MHP teşkilatı, organizasyon için il başkanı Ömer Ayar’a teşekkür etti.

USTA’YA ZİYARET

AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi, geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden İbrahim Usta’nın kabrini ziyaret etti. Usta’nın Arsin ilçesindeki Yeşilce Mahallesindeki mezarını ziyaret ederek, dua eden Çebi, “O Trabzon’un önemli değeri. Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan şehrimizin ve spor camiasının önde gelen isimlerinden çok kıymetli iş adamı merhum İbrahim  ağabeyin kabrini ziyaret ederek dua okuduk. Rabbim rahmet eylesin, mekânı cennet olsun” dedi.

PARAMPARÇA BELGESELİ BLU TV'DE

Lozan Mübadelesi'nin 100.yıldönümü için Orhan Tekeoğlu ve Nurdan Tekeoğlu yönetmenliğinde çekilen 2 ödüllü paramparça isimli belgesel bugün itibarıyla Blu TV'DE 1 yıl boyunca izlenebilecek. Belgesel geçen sene 16 festivale seçildi ve ayrıca mübadele derneklerinin davetiyle birçok organizasyonda gösterimi yapıldı. Müzikleri Evrim Ateşler tarafından bestelenen, Türk-Yunan ortak yapımı belgesel Zehra Denizaslanı'nın maddi ve ailevi aşırılıklar,yoksulluk ve başarılarla dolu hayatını anlatıyor. Genç yaşta evlenen ve hem babasıyla hem de kocasıyla travmatik deneyimler yaşayan Zehra, 3.kuşak girit mübadilidir ve bodrum'da bir restoranı işleterek hayatına yeniden başlar.Girit'te 11. Chanıa ve 10.ıerapetra film festivallerinde finalist olarak  ilgi gören belgesel son olarak Meksika'da Fıcaa'da en iyi aktivist mesaj ödülü almıştı.


TÜRKLER YARIM BIRAKMAZ!

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Trabzonlu hemşerimiz  Süleyman Soylu Pençe Kilit bölgesine yapılan terör saldırısının ardından yayınladığı mesajda dikkat çeken ifadeler kullandı. "Türkler başladığı işi yarım bırakmaz" diyen Soylu, ABD'nin bölgeden silineceğini söyledi.Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soylu, "Bölgemizde bize meydan okuyanlar bilmelidir ki Türkler başladığı işi yarım bırakmaz. Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'ta tek bir terörist bırakılmayacaktır! Bedeli ne olursa olsun canımız, kanımız pahasına PKK/PYD ve işbirlikçileri ABD bölgeden silip süpürülecektir. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.


EVLAT EDİNENE ERKEN EMEKLİLİK!

İki yaşını geçmemiş bir çocuğu evlat edinen kadın sigortalılar da doğum borçlanması yapabilir. Evlat edinen kadın sigortalılar 3 çocuk için borçlanarak 2 bin 160 gün kazanıp 6 yıl erken emekli olabilir.

Hükümet, 85 milyon vatandaşa yönelik sosyal koruma alanlarını güçlendirirken evlat edinen kadınlara üç çocuğa kadar borçlanma imkânıyla emeklilik kapısı açıyor. İki yaşını geçmemiş bir çocuğu (en fazla üç çocuk) eşiyle birlikte ya da tek başına evlat edinen kadın sigortalılar da doğum borçlanması yapabilir. Evlat edinen kadın sigortalılar 3 çocuk için borçlanarak 2 bin 160 gün kazanıp 6 yıl erken emekli olabilir.

Editör: Birol Sancak