Siirt İl Jandarma Komutanlığınca, Siirt ili Merkez ilçesi Gökçebağ Beldesi kırsalında Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen kış operasyonları kapsamında ‘Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre DUT 2019-101’ operasyonu icra edilmiştir.

Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı birlikleri tarafından icra edilen operasyonda yapılan arama/taramalar sırasında; iç kısmı (3X5) metre genişliğinde, (3) metre yüksekliğinde, 7-8 kişilik (1) adet mağara/sığınak tespit edilmiştir.

Tespit edilen sığınakta; (1) adet Kaleşnikov marka silah, (3) adet Kaleşnikov silah şarjörü, (138) adet Kaleşnikov silahına ait 7,62 mm. fişek ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Bölücü Terör Örgütü’nün barındığı mağara/sığınak kullanılmaz hale getirilmiş ve bulunan malzemelerden delil niteliği taşıyanlar muhafaza altına alınarak, diğer malzemeler yetkili Cumhuriyet Başsavcısının talimatı ile yerinde usulüne uygun olarak imha edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.