İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir otoparkta görev yapan ekip, tır, kamyon, motor lastiği ve eski plaj havlusu gibi atık malzemeleri kullanarak kar renginde beyaz bir görüntüye sahip 'lastik adam' ortaya çıkardı.

Kardan adamı anımsatan bu yaratıcı geri dönüşüm çalışması, bölge esnafının maskotu haline geldi. İzmirliler, lastik adam ile fotoğraf çekilerek kara hasretlerini bir nebze olsun gideriyorlar.

A W111654 03

Ali Can Demir, projelerini şu sözlerle anlattı: "Biraz olsun hasret gidermek istedik. Biz de çözümü kendimiz ürettik. Tamamen geri dönüşümden malzemelerle kardan adam yaptık. Kardan adamı yaparken en alttan üste doğru kamyon, tır ve motor lastiği kullandık. Düğmelerini ise damacana kapağından, atkısını eskimiş plaj havlusundan yaptık. Ek olarak sadece noel baba şapkası kullandık."

A W111654 01

Bu yaratıcı çalışma çevredeki vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Demir, insanların 'gerçek mi?' diye sorduğunu belirterek, "En azından hem etrafa beyazlık kattık hem de geri dönüşümü renklendirmiş olduk. Çevreden geçen insanların da dikkatini çekiyor. Gelip fotoğraf çekiliyorlar. Hatta 'gerçek mi?' diye soran bile oldu. İnsanlar kar yağışını özlemiş durumda. Biz de yenilikçi bir şeyler oluşturmak istedik" şeklinde konuştu.
İHA

Editör: Ayşe Sancak