Heliski sporunda sporcular, helikopterle daha önce kayılmamış bölgelerin zirvelerine taşınıyorlar ve ardından kayak yaparak parkur bitiminde tekrar helikopterle zirveye çıkarılıyorlar. Kaçkarlar, Heliski yapmak için dünya genelinde tercih edilen en iyi 10 nokta arasında yer almaktadır.

C526923F 6Be5 44E4 97Ae 6Ff1Fd9Bc6F2

Ancak, Heliski dünyanın en pahalı, elit ve tehlikeli sporlarından biri olarak kabul edilmektedir. Bu sporun Türkiye'de yapılabilmesi için organizasyon firmalarının Rize ve Artvin Valilikleri, Genelkurmay Başkanlığı, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Yaban Hayatı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden bir dizi izin alması gerekmektedir.

64C03473 6785 4681 A855 6C507D2Dafce

DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız

Uçuş rotaları önceden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenir ve izinler verilirken, etkinliğe katılacak pilotlar özel eğitimlerden geçirilir. Sporculara ise yerleşim dışında hayatta kalma ve kış şartlarında hayatta kalma eğitimleri verilir. Sporcular, parkurda iletişim kurabilmek için telsizler, uydu telefonları, GPRS vericileri ve haritalar gibi ekipmanlarla donatılırlar.
676Ca13E 897F 45Ad Bb72 0D06C0Cfa338

Ayrıca, çığ riskine karşı korunmak için sırtlarında airbag çantaları bulunur.Kaçkar Dağları'nda Heliski sporu, adrenalin tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunuyor ve zorlu güvenlik ve izin süreçleriyle birlikte gerçekleştiriliyor.
İHA

Editör: Ayşe Sancak