Karadeniz bölgesini kar esir aldı. Belediyeler müthiş bir mücadele verdi; taksi ve minibüs dolmuşları sınıfı geçemedi

Merkez 45 Cm

Meteoroloji geride kalan Cumartesi Sabah 07.30 gibi Trabzon’un yoğun kar almaya başlayacağını duyurmuştu. 1 saat gecikmeli olarak kar yağmaya başladı ve akşam saatlerinde tipiye dönüştü. Trabzon sahil ve yüksek kesimlerde Saat 18.00-20.00 arasındaki 2 saatlik sürede kar kalınğı 25 Cm’nin üzerine çıktı. Pazar sabahı ise Trabzon kent merkezinin yüksek yerlerinde kar kalındığı 45 cm’ye kadar çıktı.


Başkanlar Tatlı Taşıdı

Cumartesi gün boyu hem Büyükşehir Belediyesi hemde Ortahisar Belediyesi müthiş mücadele verdi. Başkan Murat Zorluoğlu ve Başkan Ahmet Metin Genç belediye ekiplerini birlikte ziyaret ettiler ve tatlı ikram ettiler.  Trabzon Merkezde Cumartesi ve Pazar günleri belediye otobüsleri çalışırken minibüslerin hazırlıksız yakalndığı ve tek tük hatlarda gidiş gelişlerin oldu gözlendi.

Giresun’da Ekipler Çalışmalarını Sürdürüyor


Giresun'da merkezde 18, Alucra'da 38, Bulancak'ta 35, Çamoluk'ta 16, Çanakçı'da 15, Dereli'de 25, Doğankent'te 6, Espiye'de 22, Görele'de 12, Güce'de 13, Keşap'ta 11, Piraziz'de 5, Şebinkarahisar'da 57, Tirebolu'da 40 ve Yağlıdere'de 22 olmak üzere 335 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Giresun'un iç kesimlerindeki Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı Eğribel Geçidi'nde de kar yağışı etkili oluyor. Yetkililer, sürücülere dikkatli olmaları ve araçlarında zincir bulundurmaları konusunda uyarıda bulundu.

Gümüşhane’de Yollar Açılıyor

Gümüşhane İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle merkez ilçede 9, Köse'de 7, Kürtün'de 28, Şiran'da 55 ve Torul'da 30 olmak üzere 129 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpekyolu üzerindeki 1800 rakımdaki Zigana Geçiti'nde de kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, geçit güzergahında kar temizleme çalışması yürütüyor. Yolun trafiğe açık olmakla birlikte ağır tonajlı araçların zincir takması tavsiye ediliyor.

Rize Belediyesi Seferber Oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ilimiz için yapılan yoğun kar yağışı açıklamasının ardından anında hazırlık aşamasına geçen Rize Belediyesi Makine Parkı bünyesinde bulunan tüm araçlarını gece saatlerinden itibaren hazır halde tuttu. Sabah saatlerinde ilimizde yağmaya başlayan ve öğlen saatlerinde şehir merkezide dahil olmak üzere etkisini gösteren kar yağışıyla mücadeleye başlayan Rize Belediyesi ekipleri, öncelikli olarak ana yolları açık tutma gayreti içerisinde.

Yağışın etkili olduğu ilk andan itibaren şehrin üst mahallelerinde yürütmüş olduğu karla mücadele çalışmalarının yanı sıra, şehir merkezinde de aynı gayretle çalışmalarını yürüten ekipler, hastane, rehabilitasyon merkezi ve benzeri önemli alanların bulunduğu noktalarda titiz çalışmalar yürüterek yolların daima açık kalmasını sağlıyor. Karla mücadele çalışmaları kapsamında Rize Belediyesinde oluşturulan kriz masası aynı zamanda 112 Çağrı Merkezi ile de koordineli çalışma içerisine girmiş durumda. Zamanı değerlendirmek ve aynı zamanda asılsız ihbarların önüne geçebilmek adına 112 sağlık hattı ile birlikte hareket eden Rize Belediyesi, evinde hastası olan vatandaşların 112 üzerinden ihbar vermesi durumunda iş makinesi desteği vererek yol açma çalışmalarında önceliği o bölgeye veriyor.

Ordu’da 374 Araç Ve 450 Personelle Görev Başında


Yoğun kar yağışı, tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da etkisini gösteriyor. Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ise yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 19 ilçece 450 personel, 374 araç ve iş makinesiyle karla mücadeleyi sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, gece saatlerinden itibaren yoğun kar yağışından dolayı kapanan 335 mahalle yolunu ulaşıma açtı. Kapalı olan 125 mahalle yolunun açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kar Kalınlığı Bir Metreyi Buldu

Etkisini gösteren yoğun kar yağışıyla birlikte 125 mahalle yolunun kapalı olduğunu belirten yetkililer, ortalama kar kalınlığının orta kesimlerde 50 cm ve yüksek kesimlerde ise 80 cm’yi bulduğunu açıkladı. Ordu’da kardan en çok etkilenen ilçelerden Gürgentepe, Kabadüz ve Akkuş’ta ise yaklaşık 1 metreye yakın kar kalınlığının olduğu ifade edildi.
SONAY ÇALUK