Trabzonspor’da hafta sonu gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul’u geride bırakırken yeni bir döneme girilmiş oldu.

Tek adayla gidilen seçime delegeler her ne kadar çok fazla ilgi göstermemiş olsa da kazananın yine Trabzonspor olduğu kanaatindeyiz.

Elbette çok adaylı yarışların seyri de farklı oluyor. Çünkü heyecan da yarış da beraberinde çok fazla aksiyonu getirebiliyor.

Ramazan ayı olması sebebiyle de delegeler Pazar günü kongreye çok fazla katılım sağlamasa da Ertuğrul Doğan’a gösterilen coşku ve destek görülmeye değerdi.

Bordo-mavili kulübün 18.başkanı olarak adını yazdıran Ertuğrul Doğan gerçekten önemli bir sorumluluk üstlendi. Genç yaşına rağmen Trabzonspor’da böylesi bir dönemde bu göreve talip olmak cesaret gerektiren bir durum. Ve Trabzonspor aşkı bu cesaretin en önemli kaynağı olduğunu gösterdi bu süreçte.

Yeni yönetim dün mazbatasını aldıktan sonra ilk toplantısını da gerçekleştirmiş oldu. Bu ilk toplantıda da görev dağılımı yapıldı.

Yeni yönetimin önünde zor bir süreç ve ağır bir tablo var.

Şimdi kolları sıvama zamanı.

Kolay olmayacak elbette hem kulübün ekonomisini düzeltmeye çalışıp hem de sportif anlamda başarıyı kovalamak.

Yeni dönemde yük sadece Ertuğrul Doğan’ın sırtında olmayacak. Görünen o ki sorumluluklar paylaşılacak ki olması gereken de bu. Bu tabloyu bilerek bu yönetimde yer alan herkes elini taşın altına sokmalıdır ki yük hafiflesin, işler kolaylaşsın.

Ve böylesine önemli bir süreç sonrası kazanan elbette Trabzonspor olmalı.

SEVİNDİRİCİ OLAN

Trabzonspor’da kongre günü gerçekten bizim açımızdan çok yoğun geçti. Belki de uzun zaman sonra ilk defa bu kadar fazla röportaj yapma imkanını bulduğumuz kongre gününü dolu dolu yaşadık. Deyim yerindeyse başta Başkan Ertuğrul Doğan olmak üzere talep ettiğimiz her isimle röportaj yapma imkanı bulabildik. Bu anlamda da kendilerine çok teşekkür etmek gerekiyor. Bu durum biz gazeteciler için çok önemli. Zira en doğru ve net bilgiyi bu şekilde elde edebilmek önemli. Yeni dönem için de basınla iletişim ve enformasyonun çok daha iyi olacağının ifade edilmesi de önemli bir başka ayrıntıydı bizim için.

Trabzonspor’da geçmiş dönemde var olan Basın Sözcülüğü görevi de yeni dönemde yeniden hayata geçiyor. Bu da bizler için çok önemli bir gelişme ki bu yeni dönemde Trabzonspor’da yaşanan gelişmeler hakkında en doğru bilgilere ulaşmamızı sağlayacaktır. Özellikle son yıllarda Trabzonspor’da yaşananlara dair ortaya çıkan bilgi kirliliğinin de sona ermesi açısından çok doğru bir adım daha atılmış oldu.

YAKIŞAN DA BUYDU

Trabzonspor’un olağanüstü kongresinin ilk gününe eski Başkan Ahmet Ağaoğlu da ekibindeki bazı isimlerle birlikte geldi. Kendisine gösterilen sevgi ve ilgiden zaman zaman duygu yoğunluğu yaşayan Ağaoğlu kongre boyunca da oldukça pozitif bir görüntü verdi. Yönetimin mali ve idari açıdan ibrası sonrası Trabzon’dan ayrılan Ahmet Ağaoğlu eski başkanlardan Ahmet Celal Ataman’la birlikte ayrıldı Hayri Gür Salonu’ndan.

İbra konusunda delegelerin gösterdiği hassasiyet çok önemli bize göre. Kulübün bugün içinde bulunduğu ekonomik durum tartışılır, eleştirilebilir ancak o günü yapılması gereken takıma şampiyonluk yaşatan bir yönetimin ibrasıydı ve delege de bunu layıkıyla yerine getirdi.

Yani Trabzonsporlular yakışanı yaptı. 

BUNDAN SONRASI….

Şampiyon bir takım nasıl olur bugün bu iki tabloyla karşı karşıya kalır.

Nedir bu iki tablo?

Ekonomik anlamda oldukça ağır bir fotoğraf.

İkincisi de şampiyon takımın ardından yarıştan kopan ve önünde sadece Türkiye Kupası hedefi olan bir takım.

Elbette az önce de söylediğimiz gibi eleştirecek çok şey var mutlaka.

Ancak bundan sonrası için nasıl ki yönetim acil eylem planı niteliğinde ilk yapılacaklar için kolları sıvayacak camia ve taraftar da takımına destek verip arkasında durmalıdır.

Başkan Ertuğrul Doğan bu konuda basının da desteğini yanlarında görmek istediğini ifade etti ki çok doğru bir talep bu. Çünkü Trabzon basını ile çok güçlü ve söz konusu Trabzonspor olunca da her zaman tek yürek olmasını bilmiştir.

Bu yönüyle baktığımızda da Trabzonspor artık şampiyonluklar için yıllarca beklemeyeceğine göre başarı için tek yürek olmak zorundadır.

TSYD’NİN MİSYONU

Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi gerçekten son dönemlerin adeta parlayan yıldızı desek abartmış olmayız.

Başkan Selçuk Kılıç ve bizim de içinde bulunduğumuz yönetimdeki arkadaşlarımızla son dönemlerdeki faaliyetlerimizle hem önemli bir misyonu yerine getirmekte hem de basındaki yerini geniş manada bulmakta.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın seçim öncesi ziyaretlerindeki duraklarından birisi de TSYD Trabzon Şubesi olmuştu. Bu ziyaret hem çok anlamlı hem de önemliydi. Zira Doğan bu ziyarette de yeni dönemde basınla ilişkiler konusunda çok önemli bilgiler vermesinin yanı sıra TSYD’nin başarılı çalışmalarını da çok iyi bildiklerini ifade ederek bizleri onurlandırmıştı.

Trabzonspor ile Trabzon basını arasında iletişim açısından önemli bir misyonu üstlenen TSYD Trabzon Şubesi özellikle Trabzonspor’un şampiyon olduğu geçtiğimiz sezondan itibaren faaliyetleri ile ulusal basının da gündeminde yer alarak takdir edilmiştir. TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir’in de her defasında Türkiye’de çalışmalarıyla örnek gösterdiği Trabzon Şubesi’nin yeni dönemde de çok önemli faaliyetleri olacak. Aylık olarak çıkartılan TSYD Trabzon Şubesi dergisi ise her ay gerçekten övgüyü hak edecek çalışmalarla dolu olarak çıkmakta. Bu anlamda Trabzon basınını haber olarak da besleyen dergi önümüzdeki süreçte çok daha kapsamlı olarak çıkmaya devam edecek.

TSYD Trabzon Şubesi sadece futbolla sınırlı kalmayıp sporun her dalından faaliyet ve etkinliklerin de Trabzon basını ile buluşmasına vesile olmaktadır.

Bu anlamda da ekipte yer alan, fedakarlık yaparak katkı koyan bütün arkadaşlarımıza buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.