Trabzonspor’da 2.Abdullah Avcı dönemi Alanyaspor maçı öncesinde başladı. Süreci çok uzun uzadıya detaylandırmadan herkesin ‘Sadece önümüze bakmalıyız’ mantığından hareket etmesi gerekiyor.

Bu takım, bu şehir Abdullah Avcı yönetiminde yıllarca hasret duyduğu şampiyonluğa kavuşmuştur. Bunu yapmak elbette kolay olmadı. Özellikle Avcı’nın ilk döneminde o sezonun hazırlıkları başlamış ve erkenden yol alınmıştı deyim yerindeyse.

Buradaki en önemli noktalardan birisi de Avcı’nın ilk döneminde planlamanın ve yapılanmanın taraftarlara, camiaya ve de basına en güzel şekilde anlatılmasıydı. Yine aynı taraftar, camia ve basın da hem yönetimin hem de Avcı’nın yanında olup belki de tarihinde görülmeyen bir destek sağlamıştır.

İşte buna futbol deyimiyle kenetlenme diyoruz.

Yani taraftar, camia ve bütün dinamikleriyle hem yönetimine hem hocasına sahip çıkılan bir ortam oluşmuştu.

Trabzonspor ile Abdullah Avcı’nın yol ayrımına gittiği dönem hep şunu söylemiştik, “Bu yol mutlaka bir gün yine kesişecek. Ancak biz buna ‘kısa bir mola’ olarak nitelendiriyoruz.”

Sanıyorum bu kısa mola ifademiz içimize doğmuştu. Çünkü gerçekten sadece kısa bir molaydı iki taraf arasında yaşanan ayrılık.

Şimdi yeniden aynı hikayeyi yazma zamanı.

Tıpkı 2020 yılında başlayan ilk buluşmadaki gibi.

SORU DA GÜZELDİ CEVABI DA

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı hafta içi Trabzon spor basını ile buluşma gerçekleştirdi. Önce kısa bir değerlendirme yapan Avcı daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Hem kendisi hem de spor basını birbirine yabancı değildi. O yüzden de çok şeffaf güzel bir toplantı oldu.

Avcı’nın özellikle muhabir arkadaşlarımızın sorularına verdiği cevaplar esnasında gösterdiği reaksiyon ise ortama ayrı bir hava kattı. Trabzonspor’da Avcı ile klasik bir söylem haline gelen ‘Yan pas, geri pas’ ifadesini sordu meslektaşımız sevgili Yunus Emre Sel. Aslında belki de çoğu insanın en çok merak ettiği konuydu. Çünkü Avcı’nın bu oyun anlayışına epey sitem de ediyordu taraftarlar. Bunu zaman zaman esprili olarak hocaya yönelten taraftarlar da olmadı değil. Ancak basın toplantısında o soruya esprili bir şekilde cevap verirken hem yüz ifadesi hem de vücut hareketleri aynı saniyelerde sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Soru da güzeldi cevabı da… Çünkü samimiyet içeriyordu.

BU SEZON HEDEFLER

Abdullah Avcı basın buluşmasından söz açılmışken oradan devam edelim. Avcı’nın bu sezon hedeflerine dair bizim sorumuza da çok açık ve net bir cevap verdi. “Avrupa ve Türkiye Kupası hedefimiz önceliğimiz” dedi Avcı.

Yani bu sezon tıpkı ilk geldiği sezon olan 2020 yılındaki gibi önce hızlı kazanma alışkanlığını edinen bir Trabzonspor ardından Avrupa Kupaları’na katılacak bir sıralama ve Türkiye Kupası…

Gerçekten önemli bir planlama.

Çünkü bu sezon şampiyonluk yarışının içinde olmak çok kolay değil. Zira kaybedilen 4 maç var ve bu yarışta önemli bir dezavantaj.

Gerçekçi olmak gerekirse doğru olan da bu yıldan bir yapılanmaya gidip önümüzdeki sezonun altyapısını hazırlamak olacaktır.

Abdullah Avcı da yine aynı yolu izleyerek hikayeyi yeniden bu şekilde yazacaktır. Bunun için de en önemli süreçlerden birisi de devre arası olacaktır. Devre arasında yapılacak hamleler de takımın sezonu nerede bitirebileceğini göstermesi açısından çok önemli olacak.

ERTUĞRUL DOĞAN’IN YOL HARİTASI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan yönetime geldiği günden itibaren şeffaf yönetimi ve basınla kurduğu diyalogla dikkat çekmeye devam ediyor.

Belki çok alışık olunmayan bir durum…

Sık sık basının karşısına çıkıp gelinen süreçte yaşananları anlatıp kulüple ilgili son bilgileri paylaşması.

Ancak bu durumun en güzel açıklaması ise Ertuğrul Doğan’ın başkanlığa seçildikten sonra basınla ilk buluşmasındaki sözleri ile açıklığa kavuşuyor.

Dün gibi hatırlıyoruz…

O basın toplantısında süreyi çok da aşarak “Soru sormayan ya da kimsenin soramadığı bir soru kalmasın. Herkes kafasında ne varsa sorsun. Açık ve net bir şekilde cevaplandırmaya hazırız.”

Evet işte o günü…

Bugünkü şeffaf ve basınla yakın diyalog kuracağının işaretlerini vermişti zaten.

Kendisine çizdiği yol haritasının önceliği de buydu. Doğru olanı da buydu. Zira siz kamuoyunu sık sık bilgilendirip doğru bilgileri paylaştığınız zaman ortada ne bilgi kirliliği kalır ne de olmadık iddialar…

Ez cümle Ertuğrul Doğan hem kulüp ile ilgili doğru bir yol haritası izliyor.

BU DA BİZDEN OLSUN

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın basın buluşmasının son bölümünde fotoğraf çekimi vardı. Avcı önce Trabzon spor basınıyla bir aile fotoğrafı çekildi. Biz de bu kez “Biraz farklılık olsun, Trabzonspor’u takip eden kadın muhabirler olarak Avcı ile birlikte bir fotoğrafımız olsun” dedik.

Avcı da bu isteğimize ‘çok güzel olur’ diyerek olumlu karşılık verince böylesine güzel bir kareyi oluşturduk.

Demirören Haber Ajansı’ndan (DHA) Selay Saykal, Taka gazetesinden Ayşe Sancak, Günebakış gazetesinden Ezgi Alp, Karadeniz gazetesinden Tuğba Öztürk, Haber 61’den Efnan Demir ve Futbol Arena’dan Nurgül Günaydın olarak bu güzel fotoğrafı paylaşarak not düşmek istedik.

Sayımızın artması temennisi ile…

Çünkü her şeyi olduğu gibi sporu da futbolu da güzelleştiren kadınların varlığıdır.