Trabzonspor için Sivasspor (D) maçı ile başlayıp Kayserispor (İ) ve Gaziantep FK (D) maçı ile devam edecek olan 3 maçlık periyot büyük önem taşıyor.

Zira bu 3 maç zorlukları açısından bordo-mavili kulüp için büyük önem taşıyor. Soğuk hava şartlarının hakim olduğu Sivas deplasmanındaki karşılaşmayı kayıpsız geçmeyi hedefleyen Trabzonspor’u iki önemli maç daha bekliyor olacak. Zira son haftaların flaş iki takımı Kayserispor ve Gaziantep FK ile de hem seyir zevki yüksek hem de zorluk derecesi yüksek maçlar olması muhtemel.

İşte bu 3 maçlık kritik viraj hem ligin seyri açısından Trabzonspor için önem taşıyor hem de oyuncular için. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın bu 3 maçlık periyot sonrası takıma yapacağı takviyeler ve devam etmeyi düşünmediği oyuncularla ilgili kararı vereceği konuşuluyor.

Yani bu 3 maç baktığımızda bordo-mavili oyuncular için de oldukça önemli. Zira takımın başına geldiği ilk gün “Bu takımın yüzde 50-55’i benim kurduğum takım” diyen Abdullah Avcı’nın bu 3 maç sonunda nasıl bir planlama yapacağı merak konusu. Yeni transferlerden özellikle Onuachu, Mendy ve Pepe’nin performansından oldukça memnun olan Abdullah Avcı’nın Konyaspor maçı sonrası isim vermeden eleştirdiği bazı oyuncularla ilgili tasarrufunun da ne yönde olacağının ipuçlarını önümüzde bahsettiğimiz bu 3 maçta göreceğiz.

DOĞRU ZAMANDA DOĞRU HAMLE

Trabzonspor’da Abdullah Avcı ile başlayan ikinci dönem adeta hesapları sil baştan yaptırıyor. Sezona Hırvat teknik adam Nenad Bjelica ile başlayan Trabzonspor’da ilk haftalarda alınan istikrarsız sonuçlar taraftarları “Bu takım ligi ancak ilk 6 içinde bitirebilir” düşüncesine sevk etmişti. Ancak Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan geleceği erkenden öngörerek alınan sonuçlar üzerine hamleyi erkenden yaptı ve doğru adımlarla planlamayı yeniden yaptı. Gerçekten erkenden gelen bu hamle önemliydi. Zira ligin henüz 8 haftasının geride kalmasına rağmen Fenerbahçe ve Galatasaray namağlup devam ediyordu ve fark giderek de açılacağa benziyordu. Bordo-mavili takımda Abdullah Avcı hamlesi belki de en doğru zamanda geldi ve o andan itibaren hem Trabzonspor adına hem de lig adına seyir değişmeye başladı. Fenerbahçe maçına kadar alınan iki galibiyet ve zorlu Fenerbahçe deplasmanında alınan net galibiyet hamlenin ne kadar doğru ve zamanında yapıldığının en önemli göstergesi.

NEDEN OLMASIN?

Teknik Direktör Abdullah Avcı ikinci dönemine başladığında basın mensuplarının karşısına çıkarak açıklamalarda bulunmuştu. Puan cetvelindeki Trabzonspor’un hedefi sorulduğunda Avcı ‘Türkiye Kupası ve Avrupa’ya gitmek’ demişti. Ancak bugün gelinen noktada biz hedefin çok daha fazlası olduğu kanaatindeyiz. Zira Avcı’nın özellikle Konyaspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamalar ve ara transfer dönemi için şimdiden kolları sıvaması bunun belirtisi.

Avcı’nın gelişi ile alınan sonuçlar ve puan cetvelindeki konumu sonrası en büyük heyecanı yaşayan taraftarlar da artık zirvenin hesaplarını yapıyor. Hatta Fenerbahçe maçı sonrası “Şampiyonluk neden olmasın?” sözleri de dillendirilmeye başladı.

Ligin 13.haftasında 22 puana sahip Trabzonspor’un liderle arasında 9 puan fark var. Futbol tabiriyle 3 maçlık bir fark…

Ligde kapanmayacak fark, ihtimal dahilinde olmayan sonuç da yok. Bunu çokça gördük, şahit olduk.

İşte bu yüzden de…

Neden olmasın?

KALDIĞI YERDEN…

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı maçlardaki görüntüsüyle adeta ‘kaldığı yerden devam’ mesajı veriyor.

Sahada foto muhabiri olarak objektiflerimize takılan Abdullah Avcı’nın bu görüntüleri ise bunun en net göstergesi.

Tıpkı şampiyonluk sezonunda olduğu gibi zaman zaman sinirli, zaman zaman heyecanlı ve zaman zaman da sevinçli görüntüleri sıkça objektiflerimize yansıyor.

İşte bu fotoğraflar da Abdullah Avcı’nın bir maç esnasındaki ruhalitesini en iyi yansıtan karelerden…