Bakan Uraloğlu'nun Kırşehir ziyaretinde Vali Hüdayar Mete Buhara ile bir araya gelerek şehre yapılacak yatırımları değerlendirdiği belirtildi. Bu kapsamda, Kırşehir Ahilik Müzesi ziyareti öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin ekonomik gücünü artırmak için ulaşım ve iletişim alanında önemli yatırımlar yapıldığını vurguladı.

Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Türkiye'nin ticari faaliyetlerinin büyümesi için ulaşım altyapısına yapılan yatırımların önemli bir rol oynadığını belirtti. Ekonomik başarı için güçlü bir ulaşım altyapısının gerekliliğine vurgu yapan Bakan Uraloğlu, yapılan her yeni yolun istihdamdan ticarete kadar birçok alanda olumlu etkiler yarattığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 22 yılda ulaşım ve iletişim altyapısına 275 milyar dolar yatırım yapıldığını belirtti. Bu yatırımların Türkiye'nin ekonomik büyümesine büyük katkı sağladığını vurgulayan Uraloğlu, özellikle bölünmüş yol, köprü, tünel ve otoyol gibi projelerin ülke genelinde ulaşımı kolaylaştırdığını dile getirdi.

Kırşehir'e yönelik yapılacak olan yatırımlara da değinen Bakan Uraloğlu, şehrin ulaşım ve iletişim altyapısına son 22 yılda yaklaşık 14,5 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi. Kırşehir'e müjde vererek, 20 kilometrelik Kırşehir Çevre Yolu projesinin başlatılacağını duyuran Uraloğlu, ayrıca Tuzköy-Kesikköprü Yolu Projesi'nin de en kısa zamanda yatırım programına alınacağını ifade etti.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları, Kırşehir'in ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve şehrin ekonomik kalkınması adına önemli adımların atıldığını gösteriyor. Kırşehir halkı ve iş dünyası, bu projelerin hayata geçirilmesiyle şehrin daha da gelişeceğine ve rekabet gücünün artacağına inanıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY