Rize'de Özel Eğitim Öğrencileri Pizzalarını Kendi Elleriyle Yaptı Rize'de Özel Eğitim Öğrencileri Pizzalarını Kendi Elleriyle Yaptı

Ziyaretçiler, Eşsiz Doğa Manzarasıyla Büyüleniyor

Samsun'un bu doğal güzelliklerle dolu bölgesindeki Galeriç Subasar Ormanı, her yıl olduğu gibi bu yıl da papatyaların açmasıyla adeta cennetten bir köşeye dönüşüyor. Türkiye'nin ender bulunan subasar ormanlarından olan Galeriç Ormanı, fotoğrafçıların ve ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelmiş durumda.

İstanbul'dan Kızılırmak Deltası'nı görmeye gelen ziyaretçilerden Fikret Can, leyleklerle ilgilendiğini belirterek, buranın Türkiye'nin en iyi leylek popülasyonuna sahip olduğunu ifade etti. Can, bölgenin koruma altına alınmasının hayvanların rahat etmesi açısından önemine vurgu yaparken, Galeriç Ormanı'ndaki su papatyalarının güzelliğine ilk defa tanık olduğunu dile getirdi.

Fotoğraf sanatçısı Hasan Aktürk ise yıllardır Kızılırmak Deltası'nda fotoğraf çektiğini ve her yıl bu dönemde yaşanan çiçeklenme olayına hayranlıkla tanık olduğunu belirtti. Aktürk, sulak alanların birçok canlının yaşaması için önemine vurgu yaparken, burada yaşanan doğal güzelliklerin fotoğraf karelerine yansımasıyla oluşan görsel şölenin insanları büyülediğini ifade etti.

Belgin İnce, İstanbul'dan deltayı ziyaret etmeye geldiğini ve burada papatyaların açtığını görmekten çok etkilendiğini dile getirirken, Ankara'dan gelen Tülin Yazıcıoğlu ise hayatında böyle bir güzellik görmediğini belirterek, Kızılırmak Deltası'nın adeta cennetten bir köşe olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA