Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"! Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"!

Kredi kartı işlemlerinde (nakit çekim veya kullanım işlemleri hariç) uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e çıkarıldı. TCMB'nin bu değişikliğe gitmesiyle birlikte, hesaplanan aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e yükselmiş oldu. Bu yeni yöntemde, aylık referans orana 55 baz puan yerine 114 baz puan eklenerek oran belirlendi.

Diğer taraftan, Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat Hesabı'nda (KKM) tarih uzatıldı. TCMB'nin yaptığı değişikliklerle birlikte, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, bankalarda bulunan döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek. Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin altın ve döviz tevdiat hesaplarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyeler için ise herhangi bir güncelleme yapılmadı.
Bu kararlar, ekonomideki dengeleri etkileyecek önemli adımlar olarak değerlendiriliyor ve finansal piyasalarda yakından takip ediliyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU