Muş Valiliği himayelerinde Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin "10. Uluslararası Sanatçı Buluşması" etkinliği kapsamında 23 ülkeden Muş’a gelen 50 sanatçı, yeteneklerini tuvale döktü. Muş Valiliği himayelerinde kente gelen sanatçılara, “Uluslararası Dünya Sanatçılarının Gözüyle Muş” sloganıyla ilk önce tarihi ve kültürel alanlar gezdirildi.
 
Tarihi Murat Köprüsü’nde çalışmalarını yürüten sanatçılar, burada sanatlarını icra ederek kentin hem tanıtımını hem de tarihi ve kültürel yerlerini tuvale döktü. Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Kurucu Genel Başkanı Şükran Üst, “Muş Valimizin eşi Meşide Hanımla tanıştık. Bizi Muş’ta misafir ettiler. Hem Vali Bey hem de eşleri çok modern, çağdaş, aydın ve yeniliğe açık insanlar. Bende kendilerine Muş’u tanıtmak istediğimi söyledim. Bu yıl 10. festivali Muş’ta yapmak istediğimi ifade ettim. 30 ülkeden başvuru vardı. Muş’u anlatmak için çok uğraştım. İnsanlar Muş’un nerede olduğunu bilmiyordu. Şu anda burada 23 ülkeden sanatçı var.
 
Sanatçılarımız Muş’u gezdi, gördüler. Ruhlarına işleyen değerlerini alıp tuvallere aktarıyorlar. Burada birbirinden güzel eserler çıkıyor” dedi. Azerbaycan’ın Bakü kentinden gelen sanatçı Südabe İbadlı ise, “Bakü’den geldim. Burada 9 günlük bir sempozyum için bulunuyoruz. 23 ayrı ülkeden 50 ayrı ressam geldi. Burada Tarihi Murat Köprüsü’nün önünde çalışmalar yapıyoruz. Buradan çok etkilendim. Ben İstanbul ve büyükşehirlerin daha güzel olduğunu düşünüyordum, ama buralarda çok güzel. Yemekleri, insanları çok iyi, çok güzel. Burada olduğum için mutluyum. Burada tuvale döktüğümüz resimler sempozyumda sergilenecek. Bütün sanatçıların resimleri o sergide yer alacak” diye konuştu.

 
Rus Anita, çöp poşetleriyle örgü yapıyor
 
MUŞ Valiliği tarafından düzenlenen 'Uluslararası Dünya Sanatçılarının Gözüyle Muş' etkinliği kapsamında, kente gelen Rus moda tasarımcısı Anita Grey (33), çöplerden topladığı poşetlerle kıyafet ördü.
 
MUŞ Valiliği tarafından düzenlenen 'Uluslararası Dünya Sanatçılarının Gözüyle Muş' etkinliği kapsamında, kente gelen Rus moda tasarımcısı Anita Grey (33), çöplerden topladığı poşetlerle kıyafet ördü. Anita Grey, amacının poşetlerden 46 bin kıyafet dikmek olduğunu söyledi.

Valilik tarafından organize edilen, Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz'ün eşi Dr. Meşide Gündüzöz'ün de destek verdiği 'Uluslararası Dünya Sanatçılarının Gözüyle Muş' etkinliğine katılmak için 25 farklı ülkeden ressam ve tasarımcılar kente geldi. 3 gün sürecek program için Rusya'nın Kazan kentinden gelen moda tasarımcısı Anita Grey, kent merkezinde çöp ve atık poşetleri topladı. Çevre kirliliğine dikkat çekmek için atık malzemelerden örgü örerek kıyafet hazırlayan Anita Grey, Muşlu kızlara da yaptığı çalışmayı anlattı.
 
Şimdiye kadar Türkiye ile birlikte 74 ülkeyi gezdiğini ifade eden Grey, 2019 yılının Ocak ayı itibariyle çevre kirliliğine ve plastiksiz bir yaşama dikkat çekmek amacıyla yola koyulduğunu söyledi. Çöp ve poşetlerden tasarladığı kıyafetler ile dünya moda haftalarına katılmayı planladığını anlatan Anita Grey, "Rusya'dan Muş'a geldim. İlk önce burada çöp toplayarak, çevre kirliğine dikkat çekmek istedim. Topladığım çöp poşetlerinin yanı sıra, mağazalardan da poşet aldım. Onları kestirip, bir kıyafet örgüsü yapıyorum. Bu örgü ile elbiseler yapmayı düşünüyorum. Sonrasında, Londra'da moda haftalarına katılmayı düşünüyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim