Cami açılışı ve iftar yemeğine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi,  AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, Beşikdüzü Jandarma Komutanı Seral Doğan, İlçe  Emniyet Müdürü Zekeriya Baran ve yüzlerce vatandaş katıldı. İftar öncesi İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu yaptırdığı dua sonrası Vali Yücel Yavuz tarafından caminin açılışı gerçekleştirildi. 

Daha sonra hazırlanan iftar programı gerçekleştirildi. Yemekte bir konuşma yapan AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci, “Geleneksel iftarımızı her yıl yapıyoruz. Bu yılki farkı, 1958 yılında yapılan mevcut camimizi bundan 7,5 ay önce bir restorasyona tabi tuttuk. Camimizin bu hale gelmesi hayır sahiplerinin bir eseridir. Biz sadece vesile olduk. 

Bizlerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimiz olmak üzere, Trabzon Valimiz Yücel Yavuz’a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na,  Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’e, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta’ya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’na, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’na, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’e, AK Parti İl Başkanımız Haydar Revi’ye, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’a ve tüm hayırsever iş adamlarımıza, esnaflarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ederiz ” dedi. 

Trabzon Vali Yücel Yavuz da yaptığı konuşmada, “Davetinize teşekkür ediyorum. Burada iki güzelliği bir arada yaşıyoruz. Ecdadımızdan bize miras kalan camimiz elbirliğiyle güzel bir şekilde restore olmuş ve mükemmel bir şekilde tekrar sizlerin hizmetine sunuldu. Onu açma bahtiyarlığını birlikte yaşadık. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi. 

Tuncay  HACIFETTAHOĞLU
 
Editör: TE Bilisim