Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali” 21-26 Nisan tarihleri arasında Gürcistan, Azerbaycan, İran ve Rusya’dan gelen 35 edebiyatçının katılacağı etkinliğin ile devam edecek. 

Festivalin açılışına Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Selahattin Çebi, Trabzon Havalimanı Başmüdürü Ahmet Aydın, Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Esma Ala  ve dernek üyeleri, Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Rusya’dan gelen edebiyatçılar ve davetliler katıldı. İlk kez bir etkinliğe ev sahipliği yapan Trabzon Havaalanı’nda düzenlenen sergide “UFET’in Atfedildiği Yazarlar Fotoğraf Sergisi” ve “Kervan Yolu Fotoğraf Sergisi’nin” yanı sıra Trabzon Havalimanı çalışanlarının da çektiği fotoğraflar sergilendi. Yolcular Havaalanı’nda düzenlenen sergiye yoğun ilgi gösterdi. 

Okurlar Yazarlarla Buluşacak

Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği Genel Başkanı Esma Ala Türkmen, Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali’nin ilk kez 2014 yılında düzenlendiğini belirterek, “Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali’nin ikincisini düzenliyoruz. İlk kez festivalimiz 2014 yılında düzenlendi. Orada bu festivalde; İran, Gürcistan, Rusya ve Türkiye edebiyatını konuştuk Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği Organize etti. Fakat bu organizasyonda ülkelerin başkonsoloslukları sayesinde yazarları ve edebiyatçıları Trabzonlu okurlarımız Trabzon’da gördü. 2017 yılında 2’incisini düzenliyoruz. Yine Valimiz ve Belediye Başkanlarımızın destekleri ile festivalimize başlamış bulunuyoruz. Geçen Yıl Maçka ve Tonya vardı. Bu yıl Ortahisar ve Akçaabat’a, Sürmene ve Vakfıkebir Belediyelerimiz eşlik ediyor. Oralarda festivalimiz düzenlenecek. Azerbaycan edebiyatı ilk defa dahil oluyor festivalimize.” dedi.

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim