Lise öğrencileri, geleceğin liderleri olarak görülerek düzenlenen etkinlikte, dünya meseleleri hakkında fikirlerini paylaşmak ve çözüm önerileri sunmak için bir araya geldiler.
90006Fd7 0497 46A5 A7Fb A559E9Aafd47

Konferans, heyecanlı ve kıyasıya tartışmalardan oluşan 4 oturum şeklinde düzenlendi. Öğrenciler, Türkçe ve İngilizce komitelerde temsilcilik yaparak, münazara ve diplomatik becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Türkçe komitede münazara becerilerini geliştirirken aynı zamanda sosyal becerilerini pekiştiren öğrenciler, İngilizce komitede ise yabancı dil yeteneklerini geliştirme şansı elde ettiler.
212E3Ade Bf2C 4Fb8 B09D 0Dfd73C99D9F

Artvin'in Yusufeli İlçesinde Geleneksel Boğa Güreşleri, Yeni Arenada Gerçekleşecek Artvin'in Yusufeli İlçesinde Geleneksel Boğa Güreşleri, Yeni Arenada Gerçekleşecek

Konferansın ilk gününde komite tanıtımları ve canlı performans sunumuyla yapılan konserle başlayan etkinlik, ikinci gün her bir oturumunda tartışmalar ve çözüm önerileri sunumlarıyla devam etti. Oylanan çözüm önerilerinden oluşan bildiri yayınlandı. Üçüncü gün ise sosyal etkinliklerle eğlenen öğrenciler, düzenlenen kapanış programında başarı belgelerini ve en iyi delege ödüllerini aldılar.
15A5Cc37 5295 405E B3C5 1Ab589C3B443

Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda edindikleri deneyimlerle küresel meselelere daha bilinçli bir şekilde yaklaşma ve diplomatik becerilerini geliştirme fırsatı buldular.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU