Sevgili Okurlar, Uzmanlar bir bireyin intihar edebileceğini veya etmeye meylini gösteren uyarı belirtilerinden bazılarını şu şekilde sıralıyor; ‘Kendine zarar verme veya yaşamına son verme yönünde tehditler veya düşünceler; silah, hap veya diğer eşyaları arama girişiminde bulunmak; normalin dışında ölüm hakkında yazmak, veya konuşmak.

Son zamanlarda artış gösteren alkol ve uyuşturucu madde kullanımı. Hayatta bir amacı olmadığını, yaşamanın bir anlamı olmağı gibi düşünceler. Kaygılı, agitation, uyku problemleri. Kapana kısılmış gibi hissetme. Umutsuzluk hissi. Kendini herşeyden uzaklaştırma, içine kapanma. Öfkeli olma, kızgınlık, sinirlilik halleri. Umursamaz davranma, risk içeren tehlikeli davranışlarda bulunma, düşünmeden hareket etme. Ani duygu değişimleri.’
19. yüzyıla kadar uzanan çalışmalar, intihar vakalarının en yüksek olduğu mevsimin ilkbahar olduğu söylüyor. Bahar depresyonlarına da dikkat etmek gerekiyor.

Trabzonspor Ve Avrupa Yolu

Sevgili okurlar, Trabzonspor ikinci yarının başından itibaren gösterdiği performansından son haftalarda eser yok. Takımlara kök söktüren bordo mavililer Gençlerbirliği ile berabere kaldı, Kayserispor’a yenildi, küme düşen Adanaspor karşısında da galip gelemedi.

Zirveye tırmanışını durduran Trabzonspor Avrupa hayalini de elinin tersiyle itiyor. 49 puanda kalan bordo mavilileri Antalyaspor yakaladı. Eğer önümüzdeki haftalarda Trabzonspor takılırsa ve Antalya puan alırsa Avrupa yolunu Antalyaspor’a vermiş olacağız.

Geçtiğimiz hafta içersinde TAKA Gazetesi Genel Müdür Yardımcısı Zihni Ağırman, İstanbul’da Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile bir araya geldi ve söyleşi yaptı.
Başkan Usta TAKA’ya yaptığı özel açıklamalarda umut dolu mesajlar verdi. Ekonomik sorunlara dikkat çeken Başkan Usta, şampiyonluk şifrelerini aktardı.
En özel haberleri okurlarına sunan TAKA Gazetesini takibe devam edin.

Mutlu Haftalar TAKA
 

Editör: TE Bilisim