Sevgili okurlar, Kar yağışı çok yoğun olduğu için zaman zaman çalışmalar eksik kaldı gibi görünse de belediyeler üzerine düşeni yerine getirmeye çalıştı.
Kent merkezi o kadar fazla yağış aldı ki, karla mücadele hala daha devam ediyor. Okulların başlaması sebebiyle 18 ilçede okul önlerinde ve çevrelerinde çalışmalar yapıldı. Ayrıca sosyal yaşam alanları, sahil yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve çocuk parklarında da temizlik çalışmaları sürüyor.
 
Belediye yetkilileri eksik olan yönlerini not aldı. Seneye tekrar böyle bir afet olursa daha tecrübeli olarak müdahale edilecek.
 
Referandum Ateşi Yandı
 
Değerli Okurlar, Süre kısalıyor. Trabzon’da da referandum ateşi yandı. Trabzon Milletvekilleri ziyaret ettikleri yerde başkanlık sistemini anlatıyor, merak edilenleri cevaplıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Ortahisar İlçe Merkezi’nde mahalle başkanlarıyla bir araya gelerek referandumu anlattı. Mahalle başkanlarına çok iş düştüğünü belirterek tek tek tüm vatandaşlara bu seçimin öneminin anlatılması gerektiğini vurguladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Başkan vekili Selahattin Çebi ve ekipleri de an be an sahadalar.
 
Muhalefet de referandumda ‘hayır’ çıkması için çalışmalarını hızlandırdı. CHP Trabzon’da 2017 yılının ilk il danışma kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıya CHP’nin genel başkan yardımcısı ve milletvekilleri katıldı. Ağırlıklı olarak referandum konuşulduğu toplantıda muhalefete çok iş düştüğü belirtildi. Bakalım bu süreçte neler yaşanacak.
 
Şehirde Sadece Futbol Yok
 
Sevgili Okurlar, Trabzon’da futbol hep öncü olmuştur ama bu şehrin diğer alanlarda çok başarılı sporcuları var. Dünya şampiyonları, Avrupa Şampiyonları, Türkiye şampiyonları ve niceleri.
 
Geçtiğimiz hafta içersinde Isparta'da Yıldızlar Türkiye Boks Şampiyonası gerçekleşti. Yüzlerce sporcu arasında Trabzonlu boksörlerimiz yine tarih yazdı.
Trabzonlu olan 50 kiloda yarışan sporcusu Emirhan Duha Altuntaş, finalde diğer gruptan gelen Trabzonlu sporcu Şehzade Saymaz’ı yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.
 
57 kiloda yarışan Trabzonlu boksrt Emirhan Kalkan ise Sakarya Bölgesinden şampiyonaya katılan Emir Ahmet Koçman’ı yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.
46 kiloda da Trabzonlu boksörümüz Kerem Özmen, Avrupa 2.'si ve geçen yılın Türkiye şampiyonunu yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Türkiye şampiyonlarımızı, turnuvada mücadele veren tüm sporcularımızı ve onları eğiten antrenörlerimizi tebrik eder başarılar dileriz..
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim