Sevgili Okurlar; ‘Zeytin Dalı’ Harekatı'nın amacı, Türkiye'nin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması.
 
Operasyon kapsamında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak da amaçlar arasında sıralandı.
Çatışmanın en az 2-3 ay süreceği belirtiliyor.
Zor bir harekat.
Ama Türkiye nasıl çatışmaya girilebileceğini bilen güçlü bir orduya sahip.
Türkiye, Suriye ve bu bölgede konuşlanmış ABD tehdidini ortadan kaldırmak için operasyonu sonuna kadar yürütmeli.
Türkiye düşmanlarına karşı sadece savunma gücünü değil, artık saldırı gücünü de gösteriyor.
Göstermeli de; Türk milletini tehdit eden unsurları büyük bir devlet gibi çözmeliyiz.
Artık bu milleti frenleyen, arkasından kuyu kazan, casusluk yapan, terör örgütlerinin en kahpesi FETÖ yok. Tek millet, tek devlet, tek vatan olarak düşmanlarımızın üzerine yürüyeceğiz. Zalimin karşısında mazlumun yanında olacağız. Türk olmak bunu gerektirir.
 
Uçağın kaderi nasıl olacak?
 
Değerli Okurlar; Geçtiğimiz hafta Trabzon’da büyük bir facia atlatıldı. 168 kişinin içinde bulunduğu yolcu uçağı Trabzon havalimanına indikten sonra kontrolü kaybederek deniz kenarında bulunan çamura saplandı. Denize metreler kala duran uçakta bulunan yolcular kazayı burunları bile kanamadan atlattı.
Büyük bir mucize yaşandı. Uçak denize kadar ilerlemiş olsaydı yaşanılacakları düşünmek bile istemiyoruz.
Pilot hatası mı, uçak arızası mı yoksa pistin yetersizliği mi?
Uçak uçacak mı, uçmayacak mı?
Sorularının cevapları tam anlamıyla aydınlatılmadı.
Aprona park edilen uçağın kaderi önümüzdeki günlerde çizilecek.
Trabzon kamuoyunda konuşulan ve istenilen ise uçağın restore edilip şehrin bir yerine restoran olarak yerleştirilmesi. Yayın yönetmenimiz  Yusuf Turgut bu konuda çağrısını yaptı. Bakalım nasıl bir yol izlenecek.
 
Hayal Projelerde Somut Adımlar
 
Sevgili Okurlar; Demir Yolu ve Çevre Yolu. Yıllardır hayalleri süsleyen bu projelerin akıbetiyle ilgili kesin bir şey yok. Demir Yolu projesi için kesin bir tarih söylenmese de 2018’in sonlarına doğru ihale edileceği konuşuluyor. Trabzon-Gümüşhane-Erzincan hattı geçtiğimiz bu kez Erzincan’da masaya yatırıldı. Bu yatırımın tarihinin öne çekilmesi için iki ilde mücadele veriyor. Trabzon- Erzincan illerinde kurulan demir yolu heyeti önümüzdeki günlerde dosya ile Ankara’ya çıkarma yapacak. Bizde bu gelişmelerin destekçisi ve takipçisiyiz. Umarız yakın zamanda güzel haberleri siz değerli okuyucularımıza müjdeleyeceğiz.
 
Avni Aker’in akıbeti ne olacak?
 
Değerli Okurlar; Trabzon’da son zamanlarda gündeme oturan bir diğer konu ise Hüseyin Avni Aker. Trabzonspor’un doğduğu yer, taraftarın destanlar yaşadığı, Bordo-mavililerin adını dünyaya duyurduğu yer.
Artık yerle bir.
 
Yerine ne yapılacağı konuşulup tartışılıyor. Şehir Parkı mı, Kültür merkezimi, iş merkezi ya da AVM mi? Halkın istediği ise istihdam sağlayacak alan. STK’sından siyasetçisine, iş adamından, mahalle halkına kadar herkes bu konuyu yorumluyor.  Fakat bir konuda birleşim olmuyor.
 
Yıkımlar bitmek üzere, yakın bir zamanda ne olacağı netlik kazanacak. Her kesime hitap edecek, şehri rahatlatacak bir proje olması isteğimiz.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim