Sevgili Okurlar; Seçim stratejileri önce kendi oda başkanlarını belirlemek ve o başkanı en tepeye çıkararak kendi sektörlerine daha fazla yatırımı çekmek.
En tepe ise Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığı.
 
Tüm oda başkanları belirlendikten sonra bir oda başkanının aday olarak talip olabileceği koltuk. Bu koltuk Trabzon esnafı için çok değerli.
 
Esnafın kalbinin attığı, hizmet alınabilecek yerin en tepe noktası. Bu yüzden her oda seçimi çok önemli. Taka Gazetesi bu seçimleri yerinde takip ediyor. Devam eden bütün seçimleri okuyucularımız gazetemizden en ince ayrıntısına kadar okuyabilirler.
 
Fındık Ve Çay İçin Önemli İmza
 
Değerli Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinden bölge adına sevindirici bir projeye imza atıldı. Milli Savunma Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında gıda maddeleri tedariki protokolü imzaladı.
 
Bu protokole göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı artık Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından karşılanacak. TMO, TSK'ye bu yıl 2 partide toplam 388 ton kavrulmuş fındık teslim edecek.
 
Diğer taraftan yine protokol kapsamında TSK Çaykur'dan yaklaşık 25 milyon liralık, 180 ton civarında çay ve soğuk çay temin edecek. TSK’nın bu hamlesi fındık ve Çay üreticilerini tamamen dışa bağlı olmaktan kurtaracak.
Alım gücü olduğu için fındık ve çay fiyatlarında da düzelme yaşanacağı belirtiliyor. Bu konuda yaşanılacak gelişmelerin takipçisi olacağız.
 
Trabzonspor’da Kafalar Karışık
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor, teknik direktör Rıza Çalımbay önderliğinde Antalya kampına devam ediyor. Bordo-mavili takımda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Son olarak takımın en iyi gol ayağı Burak Yılmaz için Çin’den gelen teklif kafaları karıştırdı. Burak Yılmaz bu teklifi doğruladı ve transferi yönetime bıraktı. Teknik direktör Çalımbay’ın ise yönetimden isteği sol bek, stoper ve sol kanat oyuncusu olmak üzere 3 oyuncu var. Yönetim bu oyuncuları takıma kazandırmanın çalışmasını yapıyor. Önümüzdeki günler bir hayli hareketli geçeceğe benziyor. Trabzonspor’un elindeki kadroyu koruyup, oyuncu performanslarını en yüksek seviyeye çıkararak 2-3 iyi takviye ile yoluna devam etmesi isteğimiz ve beklentimiz.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim