Sevgili Okurlar; Terörle etkin mücadele veren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin şuana kadarki en iyi İçişleri Bakanı olarak gösterilen Süleyman Soylu’ya karşı yapılan siyasi saldırırılar özellikle memleketi Trabzon’da büyük yankı yarattı. Belediye Başkanlarından, STK’lara, İşadamlarından siyasilere kadar 7’den 70’e herkes Bakan Soylu’ya sahip çıktı. Trabzon’da hafta içerisinde Muhtarlar ve Gazeteciler Cemiyetinde toplanan STK’lar yaptıkları açıklamalarla Bakan Soylu’ya adeta siper oldular. Trabzon’un bu konudaki hassasiyetini herkes gördü. Bakanımız Süleyman Soylu’ya karşı olan sevgi memleketinde çok daha derin. Soylu’yu bağrına basan bir Trabzon var, onu kolay, kolay yedirmeyecek.

Müslümanların Tarihi Manifestosu

Değerli Okurlar; ABD-İsrail’in Kudüs konusundaki tek taraflı kararına karşı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üyesi 128 ülke, tarihi bir karar alarak ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını veto etti. BM ülkeleri ABD’nin bütün tehdit ve şantajlarına rağmen ABD karşıtı Kudüs Tasarısı’nı kabul etti. Oylama ile dünya Trump’ın tehdidine boyun eğmediğini gösterirken ABD, dünyada yalnız kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs konusunda güçlü ve kararlı bir tavır sergiledi. Karar, uluslararası arenada Türkiye’nin başarısı olarak yankı buldu. BM'nin bu kararı, İslam ülkelerini birleştirdiği gibi BM üyelerini de birleştirmiş, Kudüs'ün sadece Filistinlilerin, Müslümanların değil, insanlığın meselesi olduğunu da göstermiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam işbirliğini sağlaması bölgede önemli puanlar toplamasını sağladı. TAKA Gazetesi de Yusuf Turgut ve Zihni Ağrıman’ın yorumları Harun Yavruoğlu’nun yazı ve karikatürleriyle Kudüs meselesine hassasiyet gösterdi ve Cumhurbaşkanının dünya müslümanlarına liderlik yaptığını dile getirdiler.

7 Ocak Yarış Günü

Sevgili Okurlar; Trabzon’da 7 Ocak’ta 2 tane önemli seçim var. Biri CHP Trabzon İl başkanlığı seçimi diğeri ise Şoförler ve Otomobilciler odası seçimi. CHP’de ilk aday belli oldu. Hafta içi yaptığı basın toplantısıyla Eski il başkanı Güzide Uzun, göreve talip olduğunu belirtti. Uzun’a kimin rakip olacağı önümüzdeki günlerde kesinleşecek. Kulislerde ismi geçenler ise Ahmet Kaya ve Murat Özçilingir. Bu seçim CHP için renkli heyecanlı adrenalin dolu geçeceğe benziyor. CHP Trabzon İl Başkanlığı seçimi 7 Ocak tarihinde 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Sandık başına 350 delege gidecek. Belirleyici ilçeler ise yine Akçaabat ve Ortahisar olacak. Şoförler odasında ise mevcut başkan Turan Altuntaş göreve devam etmek istiyor. Rakipleri ise Boztepe Durağı Başkanı Hüseyin Turgut Aydın ve Ömer Hakan Usta. Çekişmeleri bir yarışın içerisinde olan adada 7 Ocak tarihinde Ramada otelde seçime gidecek. Bu iki yarışın ayrıntılarını gazetemizden okuyabilirsiniz.
Mutlu Haftalar TAKA
 
Editör: TE Bilisim