Konuşmasında, Süper Kupa finalinin ertelenmesi ve ardından yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yönetim becerisizliğini eleştirdi. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerini de sağduyulu olmamakla suçlayan Bahçeli, yaşananların Türkiye'nin bölgesel ilişkilerine zarar verdiğini ifade etti.

"Türk futbolunda olmayan tek şey futboldur" diyen Bahçeli, futbol dışında her türlü olumsuzluğun mevcut olduğunu ve bu durumun Türk futbolunu olumsuz yönde etkilediğini vurguladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun olayları yönetememesinin yanı sıra, iki büyük kulübün de soğukkanlılıkla hareket etmediğini belirtti.

Bahçeli, ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasi bir hesaplaşma aracı olarak kullanılmaması gerektiğini ve Atatürk'ün futbol müsabakalarında istismar edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Süper Kupa finalinin Riyad'da oynanması konusunu ise "muamma" olarak tanımlayan Bahçeli, bu kararın gerekçelerinin ve protokolün neden gözetilmediğinin soru işareti olduğunu dile getirdi.

Özgür Özel'den Şok Açıklama: Kardeşim İşsiz! Özgür Özel'den Şok Açıklama: Kardeşim İşsiz!

Bahçeli'nin ifadelerine göre, Riyad krizine karışan herkesin basit özürlerle sorumluluktan kaçamayacağını ve Türk futbolunun siyasi tartışmalara alet edilmesinin vatanseverlikle ilgisi olmadığını belirtti. "Türk futbolu duvara toslamıştır" diyen Bahçeli, Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu da eleştirerek, mevcut sorunların çözümü için derin bir özeleştiri ve yapıcı adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.
TAKA/AYŞE SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT