Ziyaretin ardından Başkan Zorluoğlu sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaştı.

ÇAVUŞOĞLU AİLESİNİN ACISI

Sağlık bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı başarılı hemşehrimiz  Erkan Çavuşoğlu’nun babası Hacı Mustafa Çavuşoğlu hayatını kaybetti. Merhum Çavuşoğlu  Akçaabat’tan son yolculuğuna uğurlandı. TAKA Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

AĞIRALİOĞLU’NDAN CİMER ÇIKIŞI

İYİ Parti'den istifa eden ve yeni parti hazırlığı içersinde olan eski Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, açıklamaları ile gündem oluşturmaya devam ediyor. Ağıralioğlu sosyal medya hesabı X’te Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay ile ilgili açıklama yaptı. Ağıralioğlu, “Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay, birbirlerini hükümsüz hâle getirdiklerine göre, milletimiz son yargı mercii olarak Cimer'e mi başvuru yapacak? Milletimiz, adaleti nerede arayacak? Onu da belirleyelim de hepimiz rahatlayalım” dedi.

Söz Vermiştim Geldim Söz Vermiştim Geldim

KİBAR AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Trabzon Ortahsiar Belediye Meclis üyesi Şener Kibar, amcasını kaybetmenin acısını yaşadı. Kibar ailesinin büyüğü Ahmet Kibar hayatını kaybetti. Cenazesi dün ikindi namazına müteakip Yeşilvadi Camiinde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. TAKA Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet Kibar ailesine başsağlığı diliyoruz.

ALTINORDU ADAYINI AÇIKLADI

Demokrat Parti, Altınordu Belediye Başkanlığı için iş insanı Ertuğrul Koç'u aday gösterdi. Koç, teşkilatına ve destekçilerine teşekkür ederek, hedeflerinin birlik ve beraberlik içinde seçimi kazanarak Altınordu'yu örnek bir belediye haline getirmek olduğunu belirtti. Adaylık açıklamasında, seçimin ilçe ve ülke için hayırlar getirmesini umut ettiğini ve destek konusundaki inancını vurguladı.DP İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt tarafından adaylığı açıklanan Ertuğrul  Koç amaçlarının  Altınordu’yu örnek bir belediye haline getirmek olduğunu belirtti.Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ise, Altınordu adayına Ordu halkından destek istedi.

HAYIR ‘VARIM’ DEDİ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi 3 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Mahmut Hayır, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı. Hayır, “Sizlerin teveccühü ile bana  Ve Ekibime vermiş olduğunuz hizmet bayrağını bugüne kadar  heyecanla taşıdım ve daima yukarıya taşıma gayreti içerisinde oldum.Halka hizmetin aynı zamanda bir hayır kapısı olduğunun  bilinciyle hareket ederek bu yolda tüm hizmetlerimizi heyecan ve inançla gerçekleştirdik.3 Nolu Erdoğdu Mahallesinin her bir sakinine, Hakettiği hizmeti hiçbir karşılık beklemeden,ayrışmadan ve bütünlük içinde ulaştırmaya en üst seviyede gayret gösterdim..Zamanında ve kaliteli hizmetin herkesin hakkı olduğu bilinciyle bu yolda tüm kalbimle Mahalle sakinlerimizin hizmetinde olmaya önümüzdeki dönemde talip olduğumu,2024 Yerel Seçimlerinde 3 Nolu Erdoğdu Mahallemize Muhtar adayı olduğumu siz seçmenlerimize  bildirir,sizlerin taktirine sunarım” dedi.

YEREL SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİLER

AK Parti Ortahisar ilçe teşkilatı mahalle başkanları ile bir araya geldi. İlçe başkan vekili Enis Ramazanoğlu ve teşkilat başkanı İsmail Aksu başkanlığında yapılan toplantıda, ‘Uç beyleri’ olarak adlandırılan mahalle başkanları ile yerel seçimlerle alakalı istişare yapıldı. Yol haritası belirlendi.

TOPRAKSIZ TARIM

Memleket Partisi Araklı İlçe Başkanı Murat Çebi, yapmış olduğu açıklamada; yaklaşmakta olan yerel seçimlerin ilçemiz için çok önem arz ettiğini ifade ederek, oy kullanırken Araklı’nın gerçek sorunlarını dile getiren ve bu sorunlara mantıklı çözümler üretecek liyakatli kadrolara oy verilmesi gerektiğini belirtti. Seçim sürecinde her hafta bir projeyi detaylı olarak kamuoyuna sunacaklarını dile getiren Başkan Murat Çebi, “Önümüzdeki günlerde detaylı olarak anlatacağımız ilk projemiz Topraksız Tarım projemiz. Bizi takip etmeye devam edin.” dedi.

İHH’DAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM

Akçaabat İHH İnsani Yardım Temsilciliği, “Kış üşütür, İyilik ısıtır” prensibi doğrultusunda Akçaabat'ta 50 ihtiyaç sahibi aileye kömür ve 25 aileye kumanya yardımında bulundu.

Akçaabat İHH İnsani Yardım Temsilcisi Sami Üçüncü, yaptığı açıklamada, “Kömür yardımı için Trabzonlu hayırseverlerimize, gıda yardımı için Akçaabatlı hayırseverlerimize ve nakliye konusunda destek veren Akçaabat Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İyilik her zaman her yerde devam etmelidir” dedi.

Yardım dağıtımı sırasında ailelerle bir araya gelen İHH temsilcileri, ihtiyaç sahibi ailelerin taleplerini dinleyerek yardımların doğru ve etkili bir şekilde ulaştırılmasına özen gösterdiklerini belirttiler.

HARMANCIK YENİDEN İHALE EDİLECEK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat'ın tarihi mahallesi Ortamahalle'ye ulaşımı sağlayan Dürbinar Mahallesi Harmancık Sokak'ın bozulan yollarını düzenleme işi ihalesini iptal etti.

İptal gerekçesi olarak ise "Bütün Tekliflerin Alıma Ayrılan Ödeneğin/ Yaklaşık Maliyetin Çok Üzerinde Olması Nedeniyle" gösterildi.

Dürbinar Mahallesi Harmancık Sokak'ın yol düzenleme işi için yapılan ihalede alınan tekliflerin öngörülen ödeneğin üzerinde olması nedeniyle ihale iptal edildi.

İptal kararı sonrasında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin projeyi revize ederek veya yeni bir ihale düzenleyerek yol düzenleme çalışmalarını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Editör: Doğukan ÖZKURT