2024 yılında Türkiye'de asgari ücret artışıyla birlikte, sosyal yardım alan vatandaşlara 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında 5,650 TL nakdi destek verilecek.

Bu yardım, düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan ve çalışabilir durumda olan 18-55 yaş arası vatandaşlara yönelik olarak sağlanmaktadır.

Nakdi destekten yararlanmak için, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından çalışabilir olarak değerlendirilen ve İŞKUR’a kaydolan sosyal yardım alan kişilerin, İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirildikleri ve sosyal güvenceli bir işe başladıkları belgelenmelidir. 

Bu belgeleme, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarıyla yapılır. İşe başlama bilgisi tespit edilen sosyal yardım alan kişiler, bu bilginin tespit edildiği tarihten itibaren 60 gün içinde 5.650 TL’lik nakdi desteği PTT şubelerinden kimlikleriyle alabilirler.

Nakdi destek miktarı, brüt asgari ücretin 1/3’üne karşılık gelir. 2024 yılı için bu miktar 5.650 TL olarak belirlenmiştir. Nakdi destekten bir yıl içinde sadece bir kez yararlanılabilir.

Atilla Yeşilada'nın Kritik Uyarısı: Kredi Kartı Borcu Olanlar İçin Büyük Çöküş Tehlikesi! Atilla Yeşilada'nın Kritik Uyarısı: Kredi Kartı Borcu Olanlar İçin Büyük Çöküş Tehlikesi!

Kaynak: Haber Merkezi