Seçim dönemleri İlçeler ve Köyler için fırsattırlar.
Zira siyasetçilere ulaştırılamayan sorunlar için onlar kendileri köylere kahvehanelere gelirler. Milletvekilleri ve Bakanlar çözüme orada katkı sağlarlar.
Trabzon birkaç aydır ard arda Bakanları ağırlıyor.
Geride kalan hafta sonunda Trabzon’un konuğu Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan’dı.
Turhan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte iki günlük program yaptı.
Cahit bey siyasete ısındı. Hem de iyi ısındı.
Akçaabattaki siyasi mesajını okuyalım:
‘Dünyadaki zalimler Recep Tayyip Erdoğan'ı kendilerine hedef olarak gördüler ve onu yerli iş birlikçileriyle farklı, farklı metotlarla yıpratmaya çalışıyorlar. Şükürler olsun ki Doğu ve Güneydoğu'da yaşadığımız, gördüğümüz hadiseler var. Bugün insanlar sokakların kenarında onun(Erdoğan) aracının önüne yatıyorlar, Allah senden razı olsun diye. 'Bu çukur hadisesinden, hendek teröründen bizi kurtardın. Biz Cizre'yi, Silopi, Sur'u, Şırnak'ı, Van'ı 6 ayda ayağa kaldırdık.’
Cahit Turhan ile Abdulkadir Uraloğlu Akçaabattan sonra İkram sofrasındaki programa katıldılar.
Turhan’ın beraberinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Ortahisar ilçe başkanı Temel Altunbaş ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de vardı. Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta da protokolde yer aldı.
Şoför esnafı Bakan Turhan’ı coşku ile karşıladı.
Turhan, burada yaptığı konuşmada da şoförlük mesleğinin önemine dikkati çekerek, ‘Ulaşımda sürücü, araç ve yol ilişkisinde, ulaşım hizmetinin altyapısını devlet olarak biz yapıyoruz. Biz istiyoruz ki insanımızın hayat standardı yüksek olsun, yaşam kalitesi yüksek olsun, daha rahat, daha konforlu yaşasın, daha güzel ortamlarda, daha çağdaş şehirlerde, temiz sokaklarda, kaldırımlarda, çarşıda, pazarda, park alanları, yeşil alanların olduğu bir ortamda yaşasın. Bunun için işin ehline verilmesi, işin insana hizmet etmeyi kendisine görev bilenlere verilmesi önem arz ediyor.’ diye konuştu.
Şoför buluşmasından bir de not aktaralım.
Şoför esnafı, dolmuşların birleştirilmesi ve taksiye çevrilmesiyle ilgili AK Parti adayı Zorluoğlu’nun ‘seçilirsem inceleriz uyarsa imzalarız’ sözünü alkışlarken, minibüslerin yenilenmesi konusundaki ısrarına sessiz kalınca ‘Hani buna alkış’ diyerek şoför esnafına ince bir mesaj da verdi.
Türkiye Cahit bey Genel Müdür iken önemli karayolu ağına kavuştu.
Cahit Turhan Bakan, Uraloğlu ise dün Samsun ve İzmir Bölge Müdürü iken bugün Genel Müdür.
Yine aynen devam ediyorlar.
Türkiye’de önemli karayolu bağlantıları sağlanıyor.
Zigana tüneli devam ediyor.
Kanuni tam yol gidiyor.
Cumartesi akşamı Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile konuştum.
Bayramçavuş ‘Birkaç gün içinde Kaşüstü dalçığının kuzey geçişini hizmete alıyoruz. Orası yer altı havalimanı gibi oluyor’ dedi.
Türkiye’nin en fonksiyonlu dalçığı olacak olan Kaşüstü dalçığı yaz gelmeden tamamen hizmete açılacak.
Yüklenici firmayı İREM inşaatı buradan kutluyorum. ‘Ödenek yok şu yok bu yok’ demeden işlerini dört dörtlük yaptılar ilk tüneli bitirdiler, devam ediyorlar.
Pazarkapı kavşağı tamamlanmak üzere. Küçük rötuşlar atılıyor.
Bittiğinde o bölgede trafikteki yığılma azalacak.
İki kritik yer kalıyor.
Haçkalı baba kavşağı ile Çömlekçi liman kavşağı.
Cahit Turhan ve Abdulkadir Uraloğlu gibi birbirini tamamlayan ve sevip sayan mükemmel ikili bu iki yeri de çözecektir.
Yeter ki onları destekleyelim ne kadar önemli görevlerde olduklarını bilelim!