Yomra’yı bilmeyeniniz yoktur herhalde. Karadeniz sahil yolundan geçen herkes mutlaka oradan geçer. Çok eskiden, sahil yolu yapılmadan önce ilçenin içerisinden ana yol geçerdi ve sadece geçenler iki dar yolu kullanırdı. Onun dışında Yomra küçük bir Anadolu kasabasını andıran bir ilçeydi.

Şimdilerde geçen herkesin dikkatini çeken, özellikle sahil kenarı muhteşem deniz manzaralı, yürüyüş yolu, parklarıyla, sokaklarıyla pırlanta gibi parlayan “Trabzon’un Paris’i”, “Trabzon’un Dubai’si” diye söylenen müthiş bir ilçe konumunda.

İlçenin bu duruma gelmesinde hiç şüphesiz iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Mustafa Bıyık’ın büyük katkısı vardır. Özellikle İyi Parti’den ilk dönem adaylığını koyan ve güçlü rakiplerine karşı seçileceğine bazı kesimlerin ihtimal dahi vermediği Mustafa Bıyık, büyük özverili çalışmaları neticesiyle rakiplerine fark atarak son iki dönemde de seçildi.

Partisinden ziyade bireysel olarak, genç, başarılı, Milliyetçilik ve Trabzonluluk üst kimliğiyle her zaman tanınan, temas kurduklarıyla mütevazi ve gönül insanı olduğunu hissettiren bir karaktere sahip olması bence yeniden seçilmesine de en büyük etkendir.

Çalışkan ve dürüstlüğüyle Yomralıların gönlüne taht kuran Mustafa Bıyık, partisinden geçtiğimiz günlerde istifa etti. Partisinde iki seçim üst üste kazanan tek belediye başkanı unvanına sahip Mustafa Bıyık’ın istifası ülke genelinde de ses getirdi.             

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklamasına katılarak o tarihi açıklamalara tanıklık ettim. İstifa gerekçeleri şöyleydi: İyi Parti kurultayında destek verdiği hemşehrisi Koray Aydın kazanamadığı için ve Koray Aydın’a destek vermeyen Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ile artık aynı ortamda siyaset yapmanın ve bunun gibi birçok ilkesel değerlere ters düştüğü için istifa ettiğini belirtti.

Ayrıca; partisinin ülke genelindeki oy oranlarına istinaden büyük bir farkla kazanmasına rağmen, İyi Parti Trabzon Milletvekili tarafından aranmamış, tebrik dahi edilmemişti. Ankara’da İyi Parti Kurultayında daha önce oy kullanmasına rağmen bu sefer Mustafa Bıyık’a birileri bilerek ya da bilmeyerek oy da kullandırtmamıştı.

Millet İttifakından ayrıldıktan sonra değişik siyasi operasyonlara maruz kalan İyi Parti’de durdukça sanırsam yalnızlaştığını ve dışlandığını da gören Mustafa Bıyık, parti içerisinde daha birçok sebeplerden ötürü, artık bu partide siyaset yapamayacağına karar vererek istifa etti.

Partiliyken bile gerek iktidar partisi Ak Parti ile gerek diğer partilerle arası iyi olan, ilişkileri sağlam olan Mustafa Başkan artık bağımsız olarak yola devam edecek. Bağımsız olmanın avantajını hem Ankara’dan hem de bakanlıklardan artık yatırım olarak daha rahat kullanacak. 

Bir diğer hemşehrisi ve siyasette geleceğin aktörlerinden olan Ekrem İmamoğlu da her konuda destekçilerinden. Her ne kadar, özellikle sorduğum soruda yine hemşehrisi Yavuz Ağıralioğlu’nun yeni kuracağı partisine katılmayacağını söylese de ben Yavuz Ağıralioğlu’nun partiyi kurunca siyasetteki dengeleri sarsıp oraya geçebileceğine yine de ihtimal veriyorum. Yolu açık olsun.

Sözlerime son verirken, vicdanı ve imkânı olanlar için her yazımda hatırlatıyorum, deprem ve deprem bölgesindekileri ne olur unutmayın, her daim hatırlayın. Gazze’de de soykırım var, unutma, unutturma! Sağlıcakla kalın.